Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΥΝΑΜΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ανεξάρτητοι Έλληνες Νεολαία : Οι βάσεις ανακοινώθηκαν και η αγωνία των μαθητών έλαβε τέλος. Συνολικά 71.761 μαθητές ανταμείφθηκαν για την προσπάθεια τους με την είσοδό τους στις πανεπιστημιακές σχολές και στα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Ξεκινάει μια καινούργια ζωή για αυτούς, με απώτερο σκοπό της εργασιακή τους αποκατάσταση στο αντικείμενο, στο οποίο ξεκινάνε τις σπουδές τους.  Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στην ενήλικη ζωή τους έγινε και πλέον, είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να διαπρέψουν στο επιστημονικό τους πεδίο και να κάνουν εκ νέου υπερήφανο τον εαυτό τους, τον οικογενειακό τους κύκλο, αλλά και να μεταδώσουν μηνύματα χαράς σε ολόκληρή την κοινωνία με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και το πέρασμα στον εργασιακό στίβο.
Είναι εξάλλου αναγκαίο όσο ποτέ, ειδικά στην δύσκολή εποχή στην οποία ζούμε, να βγαίνουν μέσα από τα ελληνικά ανώτατα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα λαμπροί επιστήμονες, πολλοί εξ αυτών διεθνώς αναγνωρισμένοι που θα κάνουν την χώρα μας υπερήφανη στο εξωτερικό και θα προσδώσουν το μήνυμα ότι οι Έλληνες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μπορούν να σταθούν επάξια στην επιστημονική κοινότητα, να ξεπεράσουν τα κακώς κείμενα και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον. 
Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων καλωσορίζει τη νέα γενιά φοιτητών, τους συγχαίρει για την είσοδό τους στις σχολές και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία και πίστη στον αγώνα που θα δώσουν κατά την διάρκεια της φοίτησής τους για την εκπλήρωση των στόχων τους, την πραγματοποίηση των ονείρων τους και την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Σε μια δύσκολή περίοδο για τον χώρο της παιδείας και με τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες, τα προβλήματα είναι πολλά -ξεκινούν από την προσχολική ηλικία και επεκτείνονται μέχρι και τα πανεπιστήμια- και με τις κυβερνητικές πολιτικές να προσπαθούν να οδηγήσουν στην υποβάθμισή των πανεπιστημίων, στην υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων και στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, καλείστε να τα αντιμετωπίσετε με δύναμη, θάρρος, υπομονή και επιμονή και να βάλετε και εσείς το λιθαράκι σας για μια καλύτερη παιδεία. Το σίγουρο είναι ότι μπορείτε. Εμείς, οι νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σας συμβουλεύουμε να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες που θα προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν, να μην αφήσετε κανέναν να αποφασίσει για εσάς χωρίς εσάς, να  σταθείτε στις δικές σας δυνάμεις και να παλέψετε για ένα καλύτερο αύριο. Να γνωρίζετε ότι έχετε άποψη και λόγο, ότι μπορείτε να ξεπεράσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σταθεί εμπόδιο κατά την διάρκεια των σπουδών σας και ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα και να αντιταχθούμε σθεναρά στις κυβερνητικές πολιτικές που σκοπό έχουν την υποβάθμιση των σπουδών και θέλουν να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων και μια κοινωνία κατά το δυνατόν μη σκεπτόμενων ανθρώπων. Να είστε σίγουροι ότι εμείς μαζί με όλους εσάς, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην αφήσουμε να καταντήσει το πτυχίο ένα απλό «κουρελόχαρτο» χωρίς αντίκρισμα, αλλά ένα πτυχίο με αξία που θα ανοίξει τον δρόμο στην αγορά εργασίας, θα σας οδηγήσει όλους στην εργασιακή σας αποκατάσταση και θα γίνει εφαλτήριο για μια νέα καλύτερη ζωή. Μια καλύτερη ζωή για εσάς τους ίδιους, αλλά και για μια κοινωνία σκεπτόμενη που θα είναι σε θέση να λάβει ορθολογικές αποφάσεις προς το συμφέρον των Ελλήνων, προβάλλοντας αντιστάσεις, χωρίς να παρακολουθεί αμμέτοχη και χωρίς να δέχεται ό, τι οι πολιτικοί "ειδήμονες" προσπαθούν να περάσουν.
Εμείς οι νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ιδιαίτερα οι οργανώσεις φοιτητικού και σπουδαστικού θα είμαστε δίπλα σας σε ό, τι και αν χρειαστείτε, χωρίς να ζητήσουμε ανταλλάγματα και θα σας βοηθήσουμε να σταθείτε επάξια σε ένα καινούργιο χώρο για εσάς, ώστε να ξεπεράσετε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί. Όλοι μαζί μπορούμε! Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου