Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα κόντρα Τσίπρα – Ασκούνη για τους «βλαχοδημάρχους» .

Μήνυμα προς τους πράσινους δημάρχους αλλά και δημοτικούς συμβούλους που συρρέουν στην Κουμουνδούρου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «φθαρμένους βλαχοδημάρχους» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι οποίοι συρρέουν για στήριξη στις προσεχείς εκλογές και ζητούν την στήριξη του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει δημάρχους που έχουν διαφοροποιηθεί ή κρατούν αποστάσεις από την Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στόχος του είναι μέσω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να αναδείξει το δικό του πλούσιο στελεχιακό δυναμικό.
Μεταξύ αυτών που επιζητούν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, ορισμένοι αναφέρουν και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, τη στήριξη του οποίου αποκλείουν στην Κουμουνδούρου. Αντιθέτως, φέρεται να συζητούνται θετικά άλλοι δήμαρχοι όπως ο Νίκος Σαράντης των Αγίων Αναργύρων.
Όπως εξηγεί στο real.gr κορυφαίο στέλεχος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποστηρίξει δημάρχους που έχουν εκλεγεί τρεις και τέσσερις τετραετίες, ούτε θα στηρίξει κοινούς υποψηφίους με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έστω και αν πρόκειται για πρόσωπα όπως ο Γιάννης Μπουτάρης που χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα. ως βέβαιο νέο πρωθυπουργό της χώρας.
Απάντηση Ασκούνη
Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδημάρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματος το Σάββατο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του επιλέγει την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού.
«Άραγε, δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδημάρχους, αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς;» διερωτάται ο κ. Ασκούνης και συνεχίζει: «Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των Ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».
«Η αναφορά του κ. Τσίπρα έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις, δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της» συμπληρώνει.
«Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που όλοι οι δήμοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, που προσπαθούν σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπληρώσουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60» επισημαίνει ο κ. Ασκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου