Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. Αναγνωστάκης: Το ΚΚΕΔεν έχει το δικαίωμα να διαστρεβλώνει και να αλλοιώνει την ουσία των επιχειρημάτων μου.



Το δικαίωμα στην κριτική το έχουν όλοι. Και φυσικά οι φίλοι του ΚΚΕ που έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση για να με επικρίνουν με αφορμή την ομιλία μου στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη ( 22/09/12), σχετικά με τις αποζημιώσεις όσων τα καταστήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων.

Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαστρεβλώνουν το νόημα της ομιλίας και να αλλοιώνουν την ουσία των επιχειρημάτων μου.

Όσοι αγωνίζονται για τα εργατικά τους δικαιώματα, είτε στο δημόσιο τομέα, είτε στον ιδιωτικό προφανώς δεν είναι εχθροί της δημοκρατίας και της οικονομίας.
Με μια διαφορά, όμως. Όταν σπάνε, καίνε και λεηλατούν καταστήματα, αρχιτεκτονήματα, έργα τέχνης, κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, είναι εχθροί της Δημοκρατίας, που τόσοι αγωνίστηκαν – μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ - να έχουμε σήμερα. Όταν κλείνουν τα λιμάνια και εμποδίζουν τους τουρίστες να κατέβουν από τα πλοία, διασύρουν τη χώρα τους στο όνομα των αγώνων που κάνουν.

Και αυτό δεν είναι τσουβάλιασμα. Είναι η πραγματικότητα που ζήσαμε.

Ας τα σκεφτούν αυτά οι φίλοι του ΚΚΕ, όταν κάνουν κριτική.
Και όταν ονομάζουν εργοστάσια και εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων ή τα κλείνουν, μπορούν να προσθέσουν στη λίστα ένα, δύο ακόμα. Γιατί τα δικαιώματα δεν είναι «εκείνων» και των «άλλων».
Είναι όλων όσων θέλουν και ονειρεύονται να ζήσουν καλύτερα στον τόπο τους. 

Το ΚΚΕ Εύβοιας για ακόμα μια φορά εγκλωβισμένο στο δογματισμό του, στρεβλώνει με έναν άθλιο και ελεεινό τρόπο την τοποθέτησή μου στην ολομέλεια της βουλής.
Θα συνιστούσα μία προσεκτικότερη ανάγνωση ώστε να κατανοήσουν, αν έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ομιλίας.
Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, η στοχοποίηση πολιτικών προσώπων και η ενοχοποίηση της διαφορετικής πολιτικής άποψης, δηλώνουν αδυναμία και έλλειψη σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων.
Ας μην ανησυχούν όμως οι φίλοι του ΚΚΕ Εύβοιας, στο μοναχικό δρόμο του απομονωτισμού που επέλεξαν και στο κυνήγι φαντασμάτων και σκιών, θα τους αφήσουμε μόνους.

Ο καθείς με τα όπλα του: Εμείς επιλέξαμε, την αλήθεια και την ευθύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου