Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Απανωτά κρούσματα κλοπών καλωδίων και μετασχηματιστών από τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ, άφησαν χωρίς νερό, κατά σειρά, Λουκίσια, Νέα Αρτάκη και Αυλίδα !...


Τα κρούσματα κλοπών καλωδίων (γεμάτα χαλκό μέσα από το πλαστικό περίβλημά τους) και μετασχηματιστών (με τον χάλκινο πυρήνα) που χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ, από τις αρχές του χρόνου, είναι απανωτά!

Κάθε ημέρα –σχεδόν- κι από ένα κρούσμα… Δύο-τρεις ημέρες πριν στα Λουκίσια, προχθές στους Καθενούς (από όπου υδρεύεται η Ν. Αρτάκη) και χθες το βράδυ στο Βαθύ!
Με αποτέλεσμα να μένουν για αρκετές ώρες, ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό! 

Το πρόβλημα, που έχει πάρει διαστάσεις και κατά καιρούς παρουσιάζει έξαρση, απασχολεί τη ΔΕΥΑΧ  ήδη επί εξάμηνο.
Με αποτέλεσμα, τις συνεχείς φθορές για τη δημόσια και δημοτική περιουσία, με οικονομικά κόστη για την αντικατάσταση των κλαπέντων και με τη δημιουργία επισφαλών συνθηκών για πιθανή πρόκληση ατυχήματος.
Ενώ,  προκαλούνται και διακοπές της υδροδότησης των περιοχών που πέφτουν θύματα των επιτήδειων (προχθές τα Λουκίσια, χθες η Νέα Αρτάκη, σήμερα η Αυλίδα και αύριο κάποια άλλη περιοχή), με επακόλουθο να στερούνται οι δημότες ένα πολύτιμο φυσικό αγαθό, το νερό, και να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Βέβαια, η ΔΕΥΑΧ καταφέρνει την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση της εκάστοτε ζημιάς, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ. 

Μετά και τα τελευταία κρούσματα, η ΔΕΥΑΧ πρόκειται να καταθέσει νέες μηνυτήριες αναφορές κατ’ αγνώστων για κλοπή και φθορά δημόσιας περιουσίας, κοινοποιώντας τες δε, σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Επιδιώκωντας την εύρεση και τιμωρία των δραστών, καθώς και την επιβολή κυρώσεων σε πιθανούς κλεπταποδόχους.

Ενώ, σε σύσκεψη της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Έλενας Βάκα με τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Μανώλη Γρηγοράκη, αποφασίστηκε η πύκνωση των περιπολιών στα αντλιοστάσια και η εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου