Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στην "ουρά" Γερμανοί (για το φιλέτο) και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές να πάρουν το δωράκι που λέγετε ΔΕΗ

Στις τελευταίες δηλώσεις της κυβέρνησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να επισπευσθούν οι αποκρατικοποιήσεις πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την πώληση δημοσίων επιχειρήσεων σε ξένους επενδυτές.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση μονάδων της ΔΕΗ ή την είσοδό τους στην εταιρεία ως στρατηγικοί μέτοχοι "έχουν εκδηλώσει"  γερμανικοί ενεργειακοί όμιλοι, γαλλικοί και ιταλικοί .
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η απόκτηση των μονάδων της ΔΕΗ έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής είναι και η απόφαση, του Αντ. Σαμαρά να πωληθεί μονάδα μονάδα χωριστά.  

Η συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνηση είναι οι μονάδες των υδροηλεκτρικών σταθμών (π.χ συγκρότημα Αχελώου) μαζί με τις μονάδες του κεντρικού πεδίου στην Κοζάνη,  να "δοθούν" δώρο στους Γερμανούς.  (Το φιλέτο της ΔΕΗ)

Για να μη "καρφωθούμε" παρόντες   στο ενδιαφέρον των ξένων ομίλων για την ΔΕΗ θα είναι η ιταλική Edison (μέλος του ομίλου της EDF) για ορισμένες άλλες μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου