Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΝΟΔΕ Εύβοιας: "Τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια και τους λαθρομετανάστες;"

Η άκριτη νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστων, η διάλυση της αστυνομίας και η υποστήριξη της άρνησης στράτευσης θα ήταν σε φυσιολογικές συνθήκες μία προκλητική κουβέντα καφενείο..
ή -στη χειρότερη περίπτωση- μία συζήτηση σε φοιτητικό αμφιθέατρο ή υπό κατάληψη λύκειο ανάμεσα σε επίδοξους κοινωνικούς επαναστάτες.
Στην Ελλάδα του 2012 όμως, όσο κι αν δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς, αποτελούν επίσημες θέσεις ενός κόμματος εξουσίας (!) που προσδοκά να κυβερνήσει!
Συνεχίζοντας την παρουσίαση των αληθινών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που πολύ απέχουν από τα επικοινωνιακά τερτίπια του συμπαθή Αλέξη Τσίπρα, επικεντρώνουμε σήμερα σε κάποια από τα σοβαρότερα κοινωνικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα του τα αντιλαμβάνεται. Δείτε λοιπόν:
Νομιμοποίηση Λαθρομεταναστών
«Νομιμοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών και η εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν». (ΕΠ, σελ. 13) «Αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων». (ΕΠ, σελ. 12) «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13) «Μας απειλούν ότι θα φύγουμε από το Σένγκεν, μικρό το κακό λέω, η Δανία έχει φύγει δυο φορές», Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ (2.5).
(Όλες οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συντείνουν όχι μόνο στη παγίωση της σημερινής κατάστασης με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και θα βαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό αλλά και δημιουργούν το ευνοϊκό περιβάλλον για να προσελκυσθούν και νέα κύματα λαθρομεταναστών. Οι θέσεις του δεν ισχύουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αντίκεινται στις συμφωνίες της χώρας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδό μας από τη συνθήκη Σένγκεν)
Επάνοδος στο καθεστώς ανομίας του Πανεπιστημιακού ασύλου
«Την αναστολή της εφαρμογής του νόμου 4009 μέχρι την οριστική του απόσυρση». (ΕΠ, σελ. 16)
Αποδυνάμωση της Αστυνομίας παρά την έξαρση της εγκληματικότητας
«Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες. Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις». (ΕΠ, σελ. 11)
·        
(Οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στοχεύουν ευθέως στην απόλυτη διάλυση της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας που θα σημάνει την αποχαλίνωση του εγκλήματος και τη γενίκευση της ανομίας)
«Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου