Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο αρχηγός ενός σάπιου κόμματος

 Τη Δευτέρα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Mega (το οποίο εξακολουθώ να παρακολουθώ για επαγγελματικούς λόγους) ακούω την κυρία Τρέμη να λέει: “Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Βενιζέλου ότι πολύ συγκεκριμένοι εργοδοτικοί κύκλοι πίεζαν την τρόικα για τη μετενέργεια για να πετύχουν αυτό που δεν μπορούσαν στον διάλογο με τα συνδικάτα”. 

Μάλιστα, για να μην υπάρχει αμφιβολία περί της ακρίβειας των λεχθέντων, παρουσίασαν και το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε το μοναδικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός Ευάγγελος, στο πλαίσιο των έξι προτάσεων για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Φοβερό! Σήμερα ο Βενιζέλος καταγγέλλει τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε τότε. Τότε που απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λέγοντας "Εάν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είναι ανήθικη, ρίξτε την...".
ΜΑΛΙΣΤΑ το δεύτερο σημείο των προτάσεων Βενιζέλου αναφέρεται στην προστασία της συλλογικής αυτονομίας και του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ώστε η αγορά εργασίας να λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα! Αν δεν έχεις καλή εκπαίδευση από τη Σάι Μπάμπα, μπορεί και να κουτουλήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο για να συνέλθεις από τις θρασύτατα εξωφρενικές δηλώσεις του κορυφαίου αμοραλιστή πολιτικού της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

ΠΡΕΠΕΙ να πάμε λίγο πίσω, στις 11 Νοεμβρίου του 2011, όταν στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ γινόταν χαμός λόγω του πολυνομοσχεδίου που απαίτησαν οι τροϊκανοί, με το οποίο (άρθρο 37) επιβάλλονταν οι ρυθμίσεις για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Με πυρ ομαδόν -έγραφαν οι εφημερίδες την επομένη- υποδέχτηκαν οι βουλευτές τούς υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Μάλιστα, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη δήλωσε απευθυνόμενη προσωπικά στον Βενιζέλο, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που διαιτήτευε, ότι “αυτά δεν είναι μέτρα, είναι φιλελεύθερη ιδεοληψία και μάλιστα εξυπηρετείτε και συμφέροντα”. Φοβερό! Σήμερα ο Βενιζέλος καταγγέλλει τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε τότε. Τότε που απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: "Εάν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είναι ανήθικη, ρίξτε την...".

Ο... ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΓΑΠ, πότε παρακαλώντας με υποσχέσεις ότι κάντε λίγο υπομονή θα πάρουμε σύντομα μεγάλο δάνειο από την τρόικα, πότε απειλώντας με διαγραφές, προσπαθούσε να σώσει τη θέση του σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος. Τελικά, όπως θυμάστε, τα μέτρα δεν ψηφίστηκαν μόνο από τη Λούκα Κατσέλη, την οποία μετά μεγάλης λύπης -όπως είπε- ο ΓΑΠ διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

ΧΘΕΣ το πρωί μπήκα στο google για να βρω το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Βενιζέλου. Ξόδεψα καμιά ώρα, χωρίς επιτυχία. Τελικά μπήκα στο site του Mega και έκανα κλικ στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού μέχρι να εντοπίσω το συγκεκριμένο σημείο και να βεβαιωθώ ότι είχα ακούσει καλά την προηγουμένη μέρα. Το απόγευμα που κατέβηκα στα γραφεία της “Αυγής”, πήρα τα “Νέα”, το “Έθνος” και την “Καθημερινή”, δηλαδή τις τρεις φανατικά μνημονικακές εφημερίδες, για να δω πώς φιλοξένησαν και πώς σχολίασαν το συγκεκριμένο απόσπασμα του Βενιζέλου. Δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά!!! Στην εποχή της ανοιχτής επικοινωνίας οι τρεις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της χώρας λογόκριναν τον Βενιζέλο και έκρυψαν την είδηση από τους αναγνώστες τους!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ διευθυντάδες και αρθρογράφοι των συγκεκριμένων εφημερίδων, που συχνά μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και κουνούν το δάχτυλο στην Αριστερά, έχουν κάτι να πουν; Μήπως έχει ο ραντιέρης πρόεδρος του ΣΕΒ, τον οποίο όλοι φωτογραφίζουν στις παρασκηνιακές κινήσεις των κουκουλοφόρων με τη γραβάτα, που ζητούσαν από την τρόικα τον ουρανό με τα άστρα για να κάνουν τη δουλειά τους άκοπα και χωρίς κανένα πολιτικό κόστος; Προς τι λοιπόν η έκπληξή τους για την οργή του ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε δυναμικά στις κάλπες κατά των δυνάμεων της υποτέλειας της χώρας; Η 6η Μαΐου ήταν μόνον η αρχή.
Χρήστου Δημήτρης
d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου