Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Εύβοια

marinos koukourasΣυνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για τις εκλογές και τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ μίλησε ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος που ανέφερε :

Η εργατική τάξη της Εύβοιας, η αγροτιά και οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες- έμποροι , οι γυναίκες και η νεολαία των εργατικών –λαϊκών οικογενειών γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ ήταν και είναι στο πλευρό τους. Αναγνωρίζουν τη δράση του κόμματος για κάθε λαϊκό πρόβλημα, αναγνωρίζουν την πάλη του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων μέσα από τις οποίες παλεύουν οι κομμουνιστές.
Αυτή η σχέση αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης μπορεί να δυναμώσει πάρα πέρα, να εκφραστεί στην κάλπη , στις εκλογές στις 6 Μάη με τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ. Να εκφραστεί στους αγώνες που θα ακολουθήσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που επέβαλλαν στο λαό μας το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ και η Ευρωπαϊκή Ένωση που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Να εκφραστεί στους αγώνες που θα οργανωθούν για την παρεμπόδιση των βάρβαρων μέτρων που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και Ν,Δ μαζί με τους συμμάχους τους μετά τις εκλογές.        
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι γνωστό και δοκιμασμένο. Αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες που είναι όλα τα χρόνια στο πλευρό των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας μας,  που υπηρετούν με σταθερότητα, ανιδιοτέλεια, μαχητικότητα τα συμφέροντα του λαού μας και έχουν τη δύναμη να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες της αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου και των κομμάτων του, εξοπλισμένοι με τις θέσεις του ΚΚΕ για κάθε λαϊκό πρόβλημα , εξοπλισμένοι με την πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό μας.    

Το Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Εύβοια 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Εργάτης, Στέλεχος του ΠΑΜΕ.
ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ , Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Καρύστου.
ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , Εργάτης, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ , Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου, Δημοτ. Σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας.
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Βουλευτής, Ναυτεργάτης, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΣΟΦΙΑ) , Δασκάλα, Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς, ΔΣ Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας,
ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΑΧΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ , Συνταξιούχος.
ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,  Κτηνίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας, Μέλος ΔΣ Νομ. Τμημ. ΑΔΕΔΥ

Η επιλογή αυτού του ψηφοδελτίου, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι δύναμη στα χέρια των εργαζομένων και των ανέργων, δύναμη στα χέρια της  νεολαίας μας.
Απευθυνόμαστε στους εργάτες  και τις εργάτριες, στους αγρότες και τους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες  του νομού μας και τονίζουμε με ευθύνη :
Καταψηφίστε μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ γιατί οδήγησαν σε φτώχευση το λαό μας για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, για να πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση και το χρέος για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη.
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ξεχωριστά αλλά και μαζί με το ΛΑΟΣ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου μείωσαν δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργησαν θεμελιακά κοινωνικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, οδήγησαν σε παραλυσία τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, υποβάθμισαν το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών, ιδιωτικοποίησαν στρατηγικής σημασίας κλάδους και τομείς της οικονομίας.
Τα κόμματα αυτά ευθύνονται για τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων που πάρθηκαν με τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνοντας μια άθλια κατάσταση  που στιγματίζεται από τους ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, χιλιάδες ανέργους και ημιαπασχολούμενους στην Εύβοια, μαζικές απολύσεις εργαζομένων, κλείσιμο αμέτρητων μικρών μαγαζιών και καταστροφή εκατοντάδων μικρών αγροτικών νοικοκυριών στο νομό μας.       
Αυτά είναι καθοριστικά κριτήρια ψήφου που οδηγούν σε μια και μοναδική απόφαση : Αποφασιστική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ ώστε να πάνε στον πάτο. Στήριξη των κομμάτων αυτών σημαίνει αυτοκτονία για το λαό μας. Πολύ περισσότερο που είναι γνωστό ότι μετά τις εκλογές ετοιμάζουν νέα πολύ σκληρή , σκληρότερη επίθεση, που περιλαμβάνει την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και επιπρόσθετα κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων, νέα αβάσταχτα φορομπηκτικά μέτρα, νέες περικοπές στη χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο σε τομείς που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες.
Η συνεπής στάση που αντιστοιχεί στην καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είναι η υπερψήφιση του ΚΚΕ όχι μόνο από αυτούς που συμφωνούν με την ιδεολογία και την πολιτική του, αλλά και από αυτούς που έχουν διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα αλλά κατανοούν την αναγκαιότητα της αντίστασης, την ανάπτυξη διεκδικητικών αγώνων, την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων.
Γιατί το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό,  ενημέρωσε έγκαιρα τους εργαζόμενους και πρωτοστάτησε στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.
Γιατί το ΚΚΕ δίνει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τη μάχη για τα λαϊκά δικαιώματα σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και παλεύει  αποφασιστικά για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων , για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, παιδεία, ενάντια στα φορολογικά χαράτσια, για τα δικαιώματα της μικρής αγροτιάς, των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων , της νεολαίας μας.
Γιατί το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένη, μελετημένη πρόταση λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Πρόταση που στηρίζεται στην κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και στον παραγωγικό συνεταιρισμό, στην αποδέσμευση της Ελλάδας από τη  λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μονομερή διαγραφή του χρέους. 
Να γίνουν περιουσία του λαού ο ορυκτός πλούτος, η Ενέργεια, οι Μεταφορές,  οι Τηλεπικοινωνίες, τα Ναυπηγεία και οι άλλοι κρίσιμοι κλάδοι και τομείς της οικονομίας, να αναπτυχθεί η βιομηχανία, να αναπτυχθεί ο λαϊκός τουρισμός, η αγροτική οικονομία με κρατική και συνεταιριστική οργάνωση ώστε να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και του νομού μας, να εξασφαλιστούν δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες για το λαό.      
Δύναμη στο ΚΚΕ, να μην διαχυθούν οι ψήφοι στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα που κάνουν ότι ανακάλυψαν σήμερα την Αμερική.   
 Η επίθεση κατά του λαού δεν άρχισε από τα μνημόνια. προηγήθηκε κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, μεγάλη κερδοφορία του κεφαλαίου. Προηγήθηκε η καπιταλιστική κρίση που διαχειρίστηκαν τα στελέχη αυτών των κομμάτων κατά των εργαζομένων. Κι αυτό αφορά το κόμμα του κ. Καμμένου, το κόμμα της κ. Κατσέλη και του κ. Κουβέλη που βασίζονται σε μεταγραφές στελεχών από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.      
Να βγάλει συμπεράσματα ο λαός μας από το κόμμα του ΛΑΟΣ. Έκλεψε τη λαϊκή ψήφο με διάφορα παραπλανητικά συνθήματα και τη χρησιμοποίησε για να στηρίξει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ, πρωτοστατώντας στις προβοκάτσιες και στην επίθεση κατά του εργατικού , λαϊκού κινήματος. Η πείρα αυτή είναι χρήσιμη και συμβάλλει να κατανοηθεί πόσο επικίνδυνη είναι για  λαό μας κάθε ανοχή στο φασιστικό, ρατσιστικό έκτρωμα της
« Χρυσής Αυγής», τους υποστηριχτές του Χίτλερ που προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο αγανακτισμένων λαϊκών ανθρώπων και νεολαίας για να την βάλλουν στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας για να υπονομεύσουν τους λαϊκούς αγώνες.
Ψήφο στο ΚΚΕ σε αντιπαράθεση με την αφερέγγυα, αναξιόπιστη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι η εξουσία στα χέρια του κεφαλαίου,  να κατέχει η πλουτοκρατία τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, να εφαρμόζεται η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης των πολυεθνικών και στις συνθήκες αυτές …να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα ως δια μαγείας, από μια προοδευτική , αριστερή κυβέρνηση.
Πρόκειται για προεκλογικό, ψηφοθηρικό  κόλπο  που θα πληρώσει ακριβά ο λαός μας αν παγιδευτεί. Γιατί θα χάσει χρόνο, θα καθυστερήσει η προετοιμασία του για τις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται την επόμενη περίοδο και θα πάθει ότι έπαθαν οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, στην Ιταλία που έδωσαν πίστη στις λεγόμενες κεντροαριστερές κυβερνήσεις οι οποίες συνεργάστηκαν με τα μεγάλα συμφέροντα και πήραν πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.   
Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει των λαό. Είναι κόμμα που έχει υπογράψει τη συνθήκη του Μάαστριχτ, μαζί με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, τη συνθήκη που βρίσκεται πίσω από το ξήλωμα των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ξήλωμα των Συλλογικών Συμβάσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Να εξετάσουν οι εργαζόμενοι προσεκτικά τις θέσεις και την πρακτική των πολιτικών κομμάτων, να αποφασίσει με κριτήριο τα δικά του συμφέροντα και ακριβώς αυτό το κρίσιμο στοιχείο οδηγεί στη στήριξη του ΚΚΕ. 
Απευθυνόμαστε στο σύνολο των εργατικών –λαϊκών οικογενειών και τους καλούμε να αντιπαλέψουν αποφασιστικά κάθε είδους πιέσεις και εκβιαστικά διλλήματα ,να σκεφτούν ότι ο εκβιασμός  περί σταθερών , ισχυρών κυβερνήσεων είναι μέσο επιβολής των πιο σκληρών , αντιλαϊκών μέτρων , όπως έχει αποδειχθεί από την πολύχρονη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου