Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Οι 8 υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Εύβοια

Τα βιογραφικά των Υποψήφιων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. 
Αγγέλου Βαγγέλης
 Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1962, κατάγεται από το Θεολόγο Ευβοίας. Μηχανολόγος – Μηχανικός. Γραμματέας της Ο.Τ. ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ στην Ανκόνα και στη Ρώμη. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΡΗΓΑ στην Ιταλία. Μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας.
Έχει εκτελέσει μερικά από τα σημαντικότερα τεχνολογικά έργα στην Ελλάδα (ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΟΛΟΥ – ΚΕΠΥΟ – ΟΔΔΗΧ – ΔΟΥ Χαλκίδας) Είναι Πρόεδρος της Εταιρίας Sector TEXNIKH A.E.

Αναγνωστάκης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1961 στην Χαλκίδα. Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Έχει διατελέσει Δήμαρχος Χαλκιδέων, Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Εύβοιας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και συμπορεύεται με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Κολιοπάνος (Πάνος) Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης (Πάνος) Κολιοπάνος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Πάνος Κολιοπάνος έχει μακρά πορεία στο χώρο του Τύπου. Αρχισυντάκτης στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», διευθυντής στην εφημερίδα «Πρώτη», στην εφημερίδα «Επικαιρότητα» και την «Κυριακάτικη Επικαιρότητα». Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash 96» και της διαδικτυακή πύλης «Flash.gr», ο Πάνος Κολιοπάνος άφησε από όπου πέρασε ένα στίγμα δημοκρατικής ματιάς και αντίληψης. Σήμερα είναι πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Παπαγεωργίου Σπύρος
Με μακρόχρονη συνδικαλιστική πορεία στα ΕΛΤΑ, ο Σπύρος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στα Φύλλα. Από τα μαθητικά χρόνια ασχολείται με το συνδικαλισμό. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Εύβοιας και εκλεγμένος στο Εργατικό Κέντρο. Ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Ληλάντιο Νέα Προοπτική» στις εκλογές του 2006 και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι Πρόεδρος του Πολιστικού Συλλόγου «Ανδρέας Μιαούλης» Φύλλων και Ταμίας στο Κυνηγετικό Σύλλογο Ληλαντίου.

Παπανδρέου Ανδρέας
Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατάγεται από την Ιστιαία. Έχει διατελέσει στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και ειδικός συνεργάτης της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 σε χρηματοπιστωτικά θέματα. Υπήρξε μέλος του Γραφείου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια καΙ υπεύθυνος μαθητικού της ΠΑΜΚ. Έντονη πολιτική δράση είχε και ως φοιτητής με δύο συμμετοχές σε  Πανσπουδαστικά Συνέδρια, ως γραμματέας της ΠΑΣΠ Οικονομικού Αθηνών και μέλος του Εκλεκτορικού σώματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παύλοβιτς (Άλκης) Αλέξανδρος
Αριστούχος πτυχιούχος πολιτικών επιστημών. Εργάστηκε για 35 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλης Ελληνικής εταιρείας. Μέλος της νεολαίας Λαμπράκη και της Επιτροπής Ειρήνης. Η χούντα τον συνέλαβε και τον βασάνισε στην Ασφάλεια Αθηνών. Το 1974 οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε στην ΚΟΒΑ Οικονομολόγων Πολιτικών. Μέλος της επιτροπής του Ν.1264. Το 1986 ως το 1989 εκλέχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων της Αθήνας. Το 1989 ως το 1990 Γενικός Γραμματέας της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας γονέων Ελλάδας. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Γραμματέας της Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Εύβοιας.

Σαραφιανού Αμφιτρίτη
Η Αμφιτρίτη Σαραφιανού, γεννήθηκε στην Κύμη. Το 1967 πηγαίνει στην Αθήνα για να σπουδάσει αισθητική και το 1969 ανοίγει το δικό της στούντιο και παράλληλα σπουδάζει φωτογραφία και γραφικές τέχνες. Το 1976 δουλεύει στις εκδόσεις “Κέδρος”, οικογενειακή επιχείρηση του συζύγου της οφθαλμίατρου Κων. Σαραφιανού. Το 1986 ανοίγει το δικό της εκδοτικό οίκο “Λωτό”. Ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό από το 1986 μέχρι το 2004, υπήρξε αντιπρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθήνας και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών Εκδοτών Ελλάδας. Από το 1974 που εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού είναι στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Από το 2002 είναι μέλος των νέων οριzόντων και από το 2005 όπου ζει μόνιμα στη Κύμη συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες του δημου.

Κώστας Χαϊνάς
Έχει σπουδάσει Μαθηματικά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Οικονομικά και στην Πληροφορική. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναλυτής-προγραμματιστής και οικονομικός σύμβουλος-μελετητής. Στις εθνικές εκλογές του 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το Συνασπισμό και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Εύβοιας με την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών "Πρωτοβουλία για την Εύβοια". Συμμετέχει στις κινήσεις πολιτών Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας και το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Συλλόγων Εύβοιας.

Σχόλιο Δεν μας στάλθηκα φωτογραφίες των υποψηφίων της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου