Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Συνάντηση Σ. Κεδίκογλου με την Υπουργό Ανάπτυξης για ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ και ΙΝΤΕΡΚΕΜ


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου συμμετείχαν  η Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς και ο Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ Δημήτρης Κοτρωγιάννης.


Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν κατά πόσο μπορούν να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Εύβοια στο πλαίσιο της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την Siemens, που μόλις ψηφίστηκε.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ που έχει ως κύριο μέτοχο την Siemens, είναι μια εταιρία υγιής, μάχιμη, άνω των 358 εργαζομένων με εξαγωγικό προσανατολισμό. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν επιχειρήματα για μια επιπλέον επένδυση, την στιγμή μάλιστα που ο νομός μας μαστίζεται από το πρόβλημα της ανεργίας.

Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η περιπέτεια και το θολό τοπίο στο οποίο έχει περιπέσει η εταιρία ΙΝΤΕΡΚΕΜ και οι εργαζόμενοι της, καθώς ως γνωστόν είναι συμφερόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη.

Το λιμάνι που εξυπηρετεί την εταιρία ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, το οποίο έχει παραχωρήσει στο λιμενικό ταμείο Χαλκίδας και είναι σκόπιμο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου και να μπορούν να υλοποιηθούν πιθανές συμφέρουσες επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου