Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε χθες στο Δια@γεια η οικοδομική άδεια για την αποψίλωση υλικών που περιέχουν αμίαντο από τον Ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό των μονάδων 1 και 2 του ΑΗΣ Αλιβερίου η οποία χορηγήθηκε στην ΔΕΗ Α.Ε. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι:
Πρώτον δεν αναγράφονται οι μηχανικοί που εκπόνησαν τις  μελέτες αλλά αναφέρεται μόνο το όνομα του επιβλέποντος Μηχανικού Δ.Λ.
Δεύτερον ο υπογράφων Ν.Δ. εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της Πολεοδομίας Κύμης, ειδικότητας Μηχανολόγος Μηχανικός υπογράφει «κατόπιν της υπ΄αριθμόν 5799/2012 β΄εντολής του κ. Δημάρχου», δηλαδή υπογράφει μετά την διπλή εντολή του προϊσταμένου του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου γεγονός που σημαίνει ότι διαπιστώνει ο ίδιος ορισμένες  πτυχές της άδειας που δεν του επιτρέπουν να υπογράψει ευθέως και οικειοθελώς.
Δεν είμαστε ειδικοί να γνωρίζουμε τι σημαίνει η χορήγηση μίας οικοδομικής άδειας για την κατασκευή ικριωμάτων για την αποψίλωση του αμιάντου από τις παλαιές μονάδες της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ούτε το περιεχόμενο των επιφυλάξεων του υπογράφοντος υπαλλήλου. Γνωρίζουμε όμως ότι η εργασία αυτή είναι πολύ επικίνδυνη, δεν μπορεί να γίνει χωρίς εγκεκριμένες μελέτες που να προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων, ούτε γιατί μία αίτηση που υποβλήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2011, υπογράφεται στις 13 Μαρτίου 2012, δηλαδή μετά από  έξι μήνες και με διπλή εντολή του Δημάρχου αφού εν τω μεταξύ ο Προϊστάμενος  της Πολεοδομίας βρίσκεται περίπου το ίδιο διάστημα σε αναρρωτική άδεια και η αντικαταστάτριά του επί έξι μήνες δεν υπέγραφε.
Επειδή αφορά τον καρκινογόνο αμίαντο, την σκληρή εργασία εργαζομένων, μία μεγάλη Επιχείρηση και μία δημοτική υπηρεσία καλό είναι να βρεθεί ο αρμόδιος ελεγκτής για να ψάξει την υπόθεση. Με την υγεία των εργαζομένων δεν παίζουμε.


Σε τελική ανάλυση οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι έχουν βγει παγανιά στο Αλιβέρι το οποίο όλες αυτές τις μέρες πνίγεται από τις διοξίνες της καύσης των σκουπιδιών. Τώρα πλάκωσε και η περίεργη άδεια αποξήλωσης του αμιάντου με την διπλή εντολή του Δημάρχου χωρίς να διαπιστώνεται η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους. 
http://www.lala-to.blogspot.com/2012/03/blog-post_31.html#.T3bsSDnOA1I.gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου