Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

«Yπάλληλοι» Eταιρειών Επιστήμονες που "είχαν προβλέψει πανδημία γρίπης"

Στενές οικονομικές σχέσεις με φαρμακοβιομηχανίες είχαν τρεις κορυφαίοι επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την αγορά αντιγριπικών εμβολίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian» οι επιστήμονες που κατήρτισαν τις οδηγίες το 2004 είχαν στο παρελθόν, αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, λάβει αμοιβές από τη Roche και την GlaxoSmithΚline, τις βιομηχανίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια Τamiflu και Relenza.


Από τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (Βritish Μedical Journal) και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Βureau of Ιnvestigative Journalism) προκύπτει ότι οι δύο φαρμακοβιομηχανίες έβαλαν στα ταμεία τους περισσότερα από 5,6 δισ. ευρώ από τα αποθέματα που αγόραζαν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να προφυλάξουν τον πληθυσμό από τις συνέπειες της γρίπης.
Οι συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές γράφτηκαν από τον καθηγητή Φρέντερικ Χέιντεν, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Ο δεύτερος είναι ο δρ Αρνολντ Μόντο, καθηγητής Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, και ο τρίτος είναι ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία Καρλ Νίκολσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου