Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Πολιτική / Οικονομία Γιώργος κατά "τρομο-σεναρίων"

Η …δραχμή δεν επιστρέφει, τα φορτηγά δεν ξεφορτώνουν χαρτί για να …τυπωθεί νέο νόμισμα και ο πρωθυπουργός εξαπολύει νέα πυρά κατά όσων καλλιεργούν σενάρια και κλίμα τρομολογίας.

Τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή «είναι αστεία κι επικίνδυνα πράγματα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Αρκαδία, κάνοντας λόγο «για επικίνδυνες και ανυπόστατες» φήμες.

Ο πρωθυπουργός ήταν αιχμηρός και για τη στάση ορισμένων ΜΜΕ λέγοντας: «Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού..»

Κατηγορηματικός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα πτώχευσης ή επιστροφής στην δραχμή» είπε, ενώ καυτηρίασε και διάφορες δημοσκοπήσεις και έρευνες μεταξύ επενδυτών που βλέπουν το φως σε ξένα μέσα ενημέρωσης: «Οι επενδυτές θέλουν να κερδίσουν χρήματα. Αυτό, από μόνο του, είναι πονηρό», σημείωσε με νόημα.

Χθές, το Bloomberg είχε δημοσιεύσει έρευνα μεταξύ επενδυτών, οι οποίοι έδιναν πιθανότητες 75% για χρεοκοπία του ελληνικού κράτους.

Ο πρωθυπουργός, από την Τρίπολη, διαμήνυσε ότι πρώτος στόχος «είναι να σωθεί η Ελλάδα και μετά η κυβέρνηση θα μπορέσει να αφιερωθεί στις βαθύτερες αλλαγές», ενώ αναφέρθηκε και στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας κάνοντας λόγο για «μέτρα σωτηρίας».
"Δεν ήταν ευχάριστες αποφάσεις, ήταν όμως αναγκαίες για να σώσουμε την Ελλάδα", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου