Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. Το ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΛΕΝΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ


Το eviapost  έλαβε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν ο Περιφερειάρχης να είναι από την Εύβοια. Την Διακήρυξη υπογράφουν στελέχη του κινήματος και ζητούν από κάθε Ευβοιώτη να υπογράψει την διακήρηξη  μέσα από το email:  pefromevia@gmail.com, ώστε να έχει επιτυχία ο στόχος τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οκτώ είναι οι λόγοι για  τους οποίους ζητούν Ευβοιώτη περιφερειάρχη. Αυτοί είναι η μικρή εκπροσώπηση της Εύβοια, το ότι η Εύβοια πάντα στήριζε το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τις δύσκολες  στιγμές του κινήματος. Τέλος υπάρχει και ένα ερώτημα.  Αλήθεια μπορεί να φαντασθεί κανείς επιλογή υποψήφιου της δημοκρατικής παράταξης από Νομό στο οποίο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται αυτό της Συντηρητικής Παράταξης;   

Εμείς παραθέτουμε την διακήρυξη των μελών του ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια αναλυτικά.

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Χαλκίδα 09-06-2010
Η Νέα Αρχιτεκτονική στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που προωθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το σχέδιο ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨ αποτελεί τη μεγαλύτερη τομή στην οργάνωση του Ελληνικού Κράτους εδώ και δεκαετίες. Η ολοκληρωμένη αυτή  παρέμβαση, πρέπει να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας. Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, των ευκαιριών, της γνώσης και της καινοτομίας, στο ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.


Oι Περιφέρειες και οι ΟΤΑ μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, στην ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα, την μείωση της ανεργίας, στην αξιοποίηση των πολιτιστικών και τουριστικών πόρων και γενικότερα των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής τους.
Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρο στις αρχές του ότι η Αυτοδιοίκηση αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και δημοκρατίας, προχωρά  σήμερα, με το ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨ στο νέο θεσμό αυτό του αιρετού περιφερειάρχη.
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μία περιοχή περιβαλλοντικά επιβαρημένη αφού οι πληγές από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών καθώς και η μόλυνση σε Ασωπό και Ψαχνά είναι ακόμη ανοικτές. Η Στερεά Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αναπτυξιακής πολιτικής. Η σημερινή κυβέρνηση αλλάζει τους κανόνες της αναπτυξιακής προοπτικής, επιδιώκει τη θεσμοθέτηση νέου μοντέλου ανάπτυξης μέσα από το σχέδιο ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨.
Είναι κοινή ομολογία, ότι η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρωτίστως οι νομοί Φωκίδας, Ευρυτανίας, Ευβοίας και δευτερευόντως η Φθιώτιδα και η Βοιωτία,  έχουν ανάγκη παρεμβάσεων στις υποδομές πολύ σημαντικού ύψους αναγκαίων πόρων, κατά συνέπεια έχουν ανάγκες Στόχου Σύγκλισης τύπου ένα. Επίσης έχουν ανάγκες δημοσίων επενδύσεων σε μεταφορές και κοινωνικές υποδομές. Για τον λόγω αυτό θα πρέπει να δούμε με καθαρό «μάτι» την ανάγκη για αλλαγή των συνόρων της και μεταφορά των Δήμων Σχηματαρίου και Οινοφύτων στην Αττική, ώστε να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι για την χρηματοδότηση των υποδομών της Στερεάς Ελλάδας  μέσα από το ΕΣΠΑ.
Χωρίς καθόλου τοπικιστικό πνεύμα αλλά με αφετηρία μόνο την εξυπηρέτηση των αρχών εκπροσώπησης της Εύβοιας, της οποίας ο λαός της με πολιτικό αίσθημα σε όλες τις δύσκολες στιγμές στάθηκε στο πλευρό της Δημοκρατικής Παράταξης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας παίρνουμε την πρωτοβουλία ορμώμενοι από μία σειρά από γεγονότα, διαπιστώσεις, αλήθειες και πολιτικές κρίσεις, να διεκδικήσουμε ο υποψήφιος αιρετός Περιφερειάρχης της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας  να προέρχεται από την Εύβοια για τους παρακάτω λόγους:
1.      Με βάση τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2009 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ πήρε το 33,68% (188.005 ψήφους) και η ΝΔ 25,35% (141.492 ψήφους). Στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, η Εύβοια συνέφερε με 38,53% (72.438), η Φθιώτιδα με 27,85% (52.359), η Βοιωτία με 21,21% (39.877), η Φωκίδα με 6,81%(12.798) και η Ευρυτανία με 5,60%(10.533).
2.      Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, η Εύβοια είναι ο μεγαλύτερος νομός  της περιφέρειάς μας με 207.305 κατοίκους, ή το 36,80% του πληθυσμού αυτής, ακολουθούν η Φθιώτιδα με 169.542 κατοίκους ή το 30,54%, η Βοιωτία με 123.913  κατοίκους ή 22,32%, η Φωκίδα με 37.860 ή 6,81%, και η Ευρυτανία με 19.518 κατοίκους ή 3,54%.
3.      Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ του 2007, το κατά κεφαλή εγχώριο προϊόν της Εύβοιας ήταν 87,37%, της Φθιώτιδας 80,66%, της Βοιωτία 159,10%, της Φωκίδα 78,45% και της  Ευρυτανία το 60,84%.
4.      Το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιφέρειας είναι η Χαλκίδα, το οποίο  προσελκύει το 19,1% (60.000 κάτοικους) του πληθυσμού της και παράγει το 24,2% του συνολικού εισοδήματος της περιφέρειας. Σε αντίθεση με την πρωτεύουσα της περιφέρειας την Λαμίας που έχει πληθυσμό 45.000 κατοίκους.
5.      Σήμερα η εκπροσώπηση της Εύβοιας σε επίπεδο πλειοψηφίας έχει μόνο με δύο βουλευτές, λόγω της στρεβλής ιδιομορφίας του εκλογικού νόμου, παρά τα υψηλό ποσοστό (49%) του Ευβοϊκού Λαού που ψήφισε ΠΑΣΟΚ.
6.      Σε κεντρικό επίπεδο (Γενικοί Γραμματείς, Περιφερειάρχες, Διοικητές /Στελέχη Οργανισμών), δυστυχώς, η Εύβοια δεν εκπροσωπείται σε κανένα επίπεδο.
7.      Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις εθνικές και Νομαρχιακές τα ψηφοδέλτια που στηρίχθηκα από το  ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια ήταν ψηφοδέλτια Νίκης και με μεγάλη διαφορά από αυτά που υποστηρίχθηκαν από την Συντηρητική Παράταξη, σε αντίθεση με τους άλλους Νομούς. Αλήθεια μπορεί να φαντασθεί κανείς επιλογή υποψήφιου της δημοκρατικής παράταξης από Νομό στο οποίο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται αυτό της Συντηρητικής Παράταξης;   
8.      Η Εύβοια είναι μία διοικητική μονάδα με εξαιρετική ποικιλότητα θεμάτων σε όλους τους τομείς ανάπτυξης και οικονομίας, όπως τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, το εμπόριο, τον τουρισμό αλλά και με σύνθετα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως την ανεργία και την έλλειψη βασικών έργων υποδομής. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει την «εγγύηση» ότι η ενασχόληση, η βαθιά γνώση και η βιωματική εμπειρία όλων αυτών των ζητημάτων αποτελεί ένα πολύ καλό «σχολείο» και για τα θέματα της Περιφέρειας.
Είναι αυτονόητο ότι βασική αρχή και αφετηρία είναι προφανώς τα πολιτικά κριτήρια για την επιλογή του υποψήφιου Αιρετού Περιφερειάρχη. Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή μας αυτή εκφράζει το σύνολο του Ευβοϊκού Λαού, αλλά συνάδει και με τις αρχές της εκπροσώπησης και της δημοκρατίας.  Δηλώνουμε  ότι θα παλέψουμε να στεφθούν με επιτυχία οι στόχοι μας. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σημ: Όσοι θέλουν να υπογράψουν το έγγραφο αυτό μπορούν να στείλουν e-mail την διεύθυνση : pefromevia@gmail.com στην οποία να αναφέρουν, Όνομα,  Επώνυμο, Ειδικότητα και Τηλέφωνο.

3 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ ΟΙ ΒΟΙΩΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή