Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μαρκόπουλος: Υπάρχει γιατρός με πλαστό πτυχίο στο νοσοκομείο Χαλκίδας; Τι κάνει ο Διοικητής;

Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας έχει προβεί σε ένα επιτόπιο έλεγχο και έχει αποστείλει δύο έγγραφα έως τώρα στο διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, για τη διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας για πλαστό πτυχίο μιας ιατρού του νοσοκομείου Χαλκίδας. Όμως μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταγγελία, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και δεν έχει εκδοθεί σχετικό πόρισμα ελέγχου της καταγγελίας.
Αυτά αναφέρονται στην απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου, 3 μήνες μετά την κατάθεση της.
Η ανησυχία είναι μεγάλη και τα ερωτηματικά πολλά, στα οποία χρειάζονται άμεσα απαντήσεις.
Η ανησυχία είναι διάχυτη στον κόσμο, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να απευθύνεται στο νοσοκομείο Χαλκίδας, σε γυναίκα γιατρό (όπως αναφέρει η απάντηση), που έχει πλαστό πτυχίο και ως εκ τούτου διαχέεται κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης.
Η διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα;
Ο Διοικητής κ. Καρούζος έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τον έλεγχο πτυχίων στο δημόσιο;
Γιατί το ΣΕΥΥΠ αναφέρει ότι ζητήθηκαν στοιχεία από το διοικητή τα οποία δεν έχουν αποσταλεί;
Γιατί το ΣΕΥΥΠ έχει αναγκαστεί να επανέλθει 2 φορές με έγγραφα του στο διοικητή και η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη;
Όλα αυτά δημιουργούν κλίμα συγκάλυψης και όχι διαφάνειας.
Οφείλει ο διοικητής να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης στους ασθενείς που απευθύνονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας, και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ειδάλλως θα θεωρηθεί ότι και ο ίδιος ο διοικητής συγκαλύπτει και πιθανότατα θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Παρακολουθώ από κοντά την υπόθεση και θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου