Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Vice: «Οι χοντροί χρυσαυγίτες παλεύουν και παριστάνουν τους Σπαρτιάτες στην παραλία»

Το θέαμα των ημίγυμνων χρυσαυγιτών στην «Εθνικιστική Κατασκήνωση Κρήτης» στον Κίσσαμο, δεν άφησε ασυγκίνητο το γνωστό αμερικανικό ενημερωτικό περιοδικό Vice, το οποίο με αρκετή δόση χιούμορ καυτηριάζει την ιδεολογία και τα πιστεύω του ακροδεξιού κόμματος, ενώ παράλληλα ειρωνεύεται τα μέλη της Χ.Α. πως «παριστάνουν τους Σπαρτιάτες».


Σε άρθρο του με τίτλο «Ελληνικό beach πάρτι των Νεοναζί», το Vice παραθέτει τις φωτογραφίες των μελών της «Εθνικιστικής Κατασκήνωσης», με την κάθε εικόνα να συνοδεύεται από καυστικά σχόλια για την Χρυσή Αυγή. Τι αναφέρει το περιοδικό για την κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής:
 
«Επειδή απλά περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μαστιγώνοντας Αιγύπτιους οδηγούς ταξί με αλυσίδες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ''ξεσκάσεις'' μια φορά στο τόσο. Γι αυτό τον λόγο κάθε χρόνο οι φανατικοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται στην Κρήτη διοργανώνοντας μια ''έθνικά καθαρή'' ημέρα, όπου παριστάνουν τους Σπαρτιάτες. Σπαρτιάτες στην Κρήτη: Λίγο περίεργο αλλά ο ιστορικός αναχρονισμός είναι κάτι που δεν μπορούν καν να συλλαβίσουν, πόσο μάλλον να το αποφύγουν. Η βασική ιδέα, είναι απλά να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, να εξαφανίσουν τους Εβραίους και να εκφράσουν τα ανδρικά τους αισθήματα ο ένας στον άλλον».
 
Στη συνέχεια, το Vice παραθέτει τις φωτογραφίες από την «Εθνικιστική Κατασκήνωση» και τις συνοδεύει με απολαυστικά σχόλια:
 
 
«Τα αιώνια ημερήσια σχολικά αθλήματα του φασισμού. Δεν φαίνεται, αλλά ο Jesse Owens είναι στη γραμμή 5. Το να τρέχεις με ένα ακόντιο και μια ασπίδα είναι πολύ καλό, αλλά δεν μπορείς παρά να αισθανθείς ότι αυτά τα άτομα εύχονται η Αρχαία Ελλάδα να είχε ανακαλύψει την φυλή ''του αυγού και του κουταλιού''».
 
 
«Όπως πάντα, όταν ασχολείσαι με μια τόσο κιτς απομίμηση της εθνικής κουλτούρας, η γραμμή μεταξύ της φασιστικής συμμορίας και της ιστορίας είναι μια χαρά, ειδικά όταν έχει να κάνει με μια τέτοια πρόωρη έκθεση στο σφυρί του πολέμου όσο και στο Mein Kampf».
 
 
Έτσι θα μοιάζουν όλοι σε μια φασιστική Ελλάδα εάν δεν αντισταθούμε στον εφιάλτη.
 
 
Όποιον φυλετικό σοβινισμό και να αναπτύσσει η Χρυσή Αυγή, όποια επιστήμη και να χρησιμοποιούν για τον δικαιολογήσουν, τουλάχιστον μερικές συγκεκριμένες γενικότητες θα είναι πάντα αναπόφευκτα αληθινές γι αυτούς. Οι γυναίκες δεν μπορούν να ρίξουν τόσο μακριά. Σήκωσε τον ώμο σου γλυκιά μου!»
 
 
Αυτό φαίνεται πολύ αβλαβές, επειδή δεν μπορείς να δεις τον Μουσουλμάνο ο οποίος είναι δεμένος 6 πόδια πάνω σε ένα παλούκι στα δεξιά.
 
 
Ώρα για σερφ παιδιά.
 
 
 
Ακόμη και οι πιο θερμοί οπαδοί τους παραδέχονται πως τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής. 
 
«Το καλύτερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: Το εκλεκτό για τις φαντασιώσεις όλων όσων θέλουν να ξεχαστούν, ασχέτως από τις απόψεις τους για την αποστείρωση των ψυχασθενών. Δεν μπορείς παρά να νιώσεις πως αυτές οι χαρούμενες στιγμές στις χρυσές ακτές, έπρεπε να έχουν τη μουσική συνοδεία του ''τραγουδιού του καλοκαιριού''».
 
 
«Ακούστε το «Get Lucky» καθώς παρατηρείτε αυτή την φωτογραφία και πείτε μου ότι αυτοί οι δύο φασίστες όπου ο ένας ιδρώνει πάνω στον άλλον δεν είναι η επιτομή του ''πνεύματος της Disco''. Είναι σαν το Στούντιο 54, χωρίς όμως τους μαύρους, τους ομοφυλόφιλους, τους Άραβες, τους Εβραίους και τους τρανσέξουαλ».
 
 
 
Αυτό πάλι, φαίνεται διασκεδαστικό μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να δείτε τον Τούρκο στην αγχόνη που κρατάνε. 
 
 
Επιτέλους, όταν τελειώνει η μέρα, όλοι οι Χρυσαυγίτες συγκεντρώνονται παρέα και ακούνε μια διάλεξη κατά της ομοφυλοφιλίας από αυτό το πασίγνωστο πρότυπο ομαλότητας.
 
 
 
Αυτός ο φίλος απλά διαβάζει τα ονόματα των κοριτσιών που θα ήθελε να χτυπήσει. Προκαλεί ευγενικά χειροκροτήματα.
 
 
Άμα νομίζετε πως το Beach Break Live ήταν κακό, απλά θυμηθείτε πως αντί για τον Feeder θα μπορούσατε πάντα να ακούσετε αυτούς τους αποτυχημένους Ναζί πέμπτης γενιάς, να φλυαρούν για την φυλετική τους καθαρότητα, κάτω από τη βροχή.
 
(Αναδημοσίευση από το www.iefimerida.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου