Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Από μια μεριά είσαι αριστερός;;



Διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε το άρθρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και αναρτήσαμε. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τους πολιτικούς και ιδεολογικούς στόχους του πρόεδρο ΠΑΣΟΚ. Τους στόχους αυτούς τους βρήκει  κάποιος ανάλογα το πως κοιτά την αριστερά.   


Ο λόγος του κ. Βενιζέλου, είναι αδύναμος χωρίς πολιτική, με πλήθος αντιφάσεων, κενών σκέψεων, ανερμάτιστων επιχειρημάτων, προαναγγέλλοντας ότι το Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ θα αρχίσει η πορεία της σταδιακής αλλά οριστικής εξόδου από την κρίση. Αλήθεια πόσες φορές το έχει εξαγγείλει; Και αυτό προκύπτει λόγω του κρυφτούλι που παίζει με την αριστερά ο κ. Βενιζέλος, ενώ θέλει να κρατήσει την αριστερή προίκα του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος είναι σώγαμπρος.
   
Και επειδή ορισμένοι φίλοι μας θα δυσαρεστηθούν με όσα γράφουμε απλά μένουμε σε ένα απόσπασμα των όσο γράφει ο κ. Βενιζέλος:
«Ο φετινός Σεπτέμβρης σηματοδοτεί, άλλωστε, και την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του νέου ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι λαοί της Ευρώπης κρατούν στα χέρια τους το κλειδί των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Την απάντηση στο ερώτημα αν η Ευρώπη μπορεί να σχεδιάσει με πιο έξυπνο, δίκαιο, ισορροπημένο και διορατικό τρόπο το μέλλον της. Μία απάντηση που πρέπει να είναι θετική.
Αυτή, όμως, δεν μπορεί να τη δώσει κανείς με παλιοκαιρίσιες δημαγωγίες, κραυγαλέες αντιφάσεις και υποσχέσεις για επιστροφή σε ένα ευχάριστο αλλά αδιέξοδο παρελθόν. Η κρίση μάς έφερε αντιμέτωπους με μία πικρή αλήθεια που κρύβαμε στη χώρα μας επιμελώς. Τώρα αυτήν την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει.»

Εδώ παρουσιάζετε μια από τις ιδεολογικές συγχύσεις του κ. Βενιζέλου. Αδυνατεί να προτείνει  εναλλακτική προοδευτική λύση για την Ευρώπη για τους λαούς της πέρα από τον νεοφιλευθερισμό της Μέργκελ. 

Απλά αποδέχεται παθητικά, ως σωστές τις συντηρητικές αντιλήψεις, τις νεοφιλελεύθερες.  Παραδέχεται ότι για ότι βιώνουμε,  υπεύθυνο είναι το κράτος δικαίου, το κράτος προστάτης των αδυνάτων, το κράτος που μεριμνά για την παιδεία και την υγεία και εδώ είναι το πρόβλημα για τον κ. Βενιζέλο και δεν μπορεί να "κρύβεται" άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου