Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Επιστρέψαμε......



Επιστρέψαμε μετά από μια μικρή ανάπαυλα μερικών ημερών. Πιστεύαμε ότι λόγω της Δεκαπενταύγουστης  καλοκαιρινής ραστώνης τα γεγονότα θα ήταν σχετικά ήρεμα, αλλά μάλλον φαίνεται ότι έχει δομηθεί με τέτοιον τρόπο η ζωή στην χώρα που σε κάθε δημόσια εμφάνιση θεσμικού προσώπου εμφανίζεται και ο ρόλος που έχει κλιθεί να υπηρετήσει, με αποτέλεσμα αυτό από  μόνο του να γεννά γεγονότα.


Είχαμε  λοιπόν, την υπόθεση με το πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ, όπου παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης. Παιδί της εγχώριας διαπλοκής ο κ. Σταυρίδης, χωρίς από ότι φαίνεται να έχει κομματική παιδεία, «μπήκε» στο  λιαρ τζετ του κ. Δ. Μελισσανίδη, γιατί αν είχε τέτοια, θα γνώριζε ότι μια τέτοια κίνηση του, μόνο ηθικό πλήγμα θα προκαλούσε στην κυβέρνηση.

Ευτυχώς όμως, η υπόθεση Σταυρίδη ανέδειξε το μείζον - και υπαρκτό- θέμα των σχέσεων, επαφών, διασυνδέσεων και επικοινωνίας  αξιωματούχων που καλούνται να υπηρετήσουν κρατικές θέσεις όλα αυτά τα τριάντα χρόνια. Ανέδειξε τις σχέσεις κυβέρνησης με επιχειρηματίες που αποτελεί διαχρονικά πληγή για το πολιτικό σύστημα.

Η σκιά που ρίχνει πάνω από την δικομματική κυβέρνηση, και ειδικά  πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, καθότι ήταν δικιά του επιλογή, δεν μπορεί να ξεπεραστεί με επικοινωνιακό τρόπο, δεν ήταν καλός, δεν απέδωσε, με εντολή Σαμαρά απομακρύνθηκε, άλλωστε τον γνώριζε και ως τέτοια δεν θα περάσει, απλά θα είναι ένα ακόμη πλήγμα –απόδειξη του ρόλου και του σκοπού αυτής της κυβέρνησης που εντέλλεται  να ξεπουλήσει!!!

Μπορεί να μην είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, άλλωστε σε μια συνέντευξη του ο κ. Σταυρίδης, στο CRASS του Γ. Τράγκα, είχε δηλώσει ότι έχει ψηφίσει όλα τα κόμματα  και αυτό από μόνο του τον καθιστά επικίνδυνο να αναλάβει θέσεις κρατικού αξιωματούχου, γιατί κρύβει ότι είναι παιδί της διαπλοκής.
Aυτό ο κ. Σαμαράς έπρεπε να το γνώριζε από  την υπόθεση της ΑΓΕΤ, όπου σήμερα η μεγαλύτερη Ελληνική Τσιμεντοβιομηχανία κλείνει εργοστάσια, καθότι ο κ. Σταυρίδης από τα χέρια της Ιταλικής Μαφίας στην  έστειλε στη αγκαλιά της Γαλλικής Lafage, η οποία την έκανε απλά μια «περιφερειακή» μονάδα χωρίς την δυνατότητα να εξάγει τσιμέντο, αλλά με την  δυνατότητα να κλείνει εργοστάσια στην χώρα μας!!!!  Και να ξηλώνεται η αποβιομηχάνιση της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου