Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα "προσόντα" του εκτελεστικού συμβούλου της ΕΑΒ μετά την δημοσίευση μας.

Μετά την δημοσίευση μας εδώ για τον κ. Χρονόπουλο της ΕΑΒ που από 4-8-2013 το EVIAPOST δημοσίευσε, χθες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάθεσαν ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς και  υπογραμμίζουν πως το Δ.Σ. της ΕΑΒ έκανε αποδεκτό τον διορισμό του κ. Χρονόπουλου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη θέση στο οργανόγραμμα της ΕΑΒ, ενώ τονίζουν ότι ο νέος εκτελεστικός σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) Αθανάσιος Χρονόπουλος δε διαθέτει τα τυπικά προσόντα για να αναλάβει αυτήν την θέση. 
Αυτό αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης και Θοδωρής Δρίτσας, σε ερώτηση που κατάθεσαν με αποδέκτες τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν πως το Δ.Σ. της ΕΑΒ έκανε αποδεκτό τον διορισμό του κ. Χρονόπουλου χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη θέση στο οργανόγραμμα της ΕΑΒ, πως η εν λόγω θέση ούτε προκηρύχτηκε, ούτε κατατέθηκαν υποψηφιότητες για την κάλυψή της και πως παρά τις καταγγελίες από τους εργαζόμενους σχετικές με τα τυπικά προσόντα του κ. Χρονόπουλου δε ζητήθηκαν από την διοίκηση επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων του.
«Όλα γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης προκειμένου να απαξιωθεί η ΕΑΒ και να εξυπηρετηθούν τα μικροσυμφέροντα και αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε μια εταιρεία που βρίσκεται υπό καθεστώς εγκατάλειψης επί σχεδόν μια δεκαετία και συνδέονται και με αλλά παρακμιακά φαινόμενα. Τρανό παράδειγμα η πρόσληψη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών ενός απόφοιτου ΤΕΙ, παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης απαιτούσε απόφοιτο ανωτέρας εκπαίδευσης και παρά το γεγονός ότι η ΕΑΒ διαθέτει ικανά στελέχη για αυτήν την θέση, μη αρεστά όμως στην διοίκηση, η οποία τα κρατά παραγκωνισμένα», επισημαίνεται στην ίδια ερώτηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου