Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων»



Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» του έργου με τίτλο: «Γίνε παραγωγός βιολογικών προϊόντων», με δικαιούχο την Α.Σ. Βιο-Παραγωγή Βοιωτίας, προϋπολογισμό 126.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 60 άτομα.

Το έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον τομέα της ένταξης στην απασχόληση των κατοίκων του Θηβαϊκού και Κωπαϊδικού πεδίου. Βασικός του στόχος είναι η προετοιμασία των ωφελούμενων για την ένταξη και την παραμονή τους στην αγορά εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ ειδικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η περιοχή παρέμβασης. Έμφαση δίνεται στα πιο βιώσιμα πεδία οικονομικής δραστηριότητας που συγκεντρώνουν οι περιοχές παρέμβασης και αφορούν τους κλάδους παραγωγής, τυποποίησης, μεταποίησης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 126.000,00 €, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας για συνολικά 60 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση των 12 συνολικά πράξεων, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. € για 960 συνολικά ωφελούμενους».
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου