Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Άμεση η παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας σε καταγγελίες που αφορούν σε ιδιωτικό σχολείο στην Εύβοια



Γρήγορα λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας στην περίπτωση καταγγελιών σχετικά με παραβάσεις ιδιωτικού σχολείου στην Εύβοια. Αμέσως, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν και της εντολής του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, διαβίβασαν στη δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης της Εύβοιας τις καταγγελίες και μέχρι σήμερα έχουν ήδη συντελεστεί τα ακόλουθα:

Για τις μεν καταγγελίες με αριθ. Πρωτ. 35564 και 35615 της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) έχει ολοκληρωθεί ΕΔΕ και η υπόθεση παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο αναλαμβάνει από εδώ και πέρα. Για τη δε καταγγελία με αριθ. Πρωτ. 37119, που διαβιβάστηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 31 Οκτωβρίου, έχει ήδη οριστεί ανακριτής για 2η ΕΔΕ, στον οποίο αποστέλλονται όλα τα στοιχεία της υπόθεσης που έχει συγκεντρώσει η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης από το σχολείο.
Η ενημέρωση για την πορεία της διαβίβασης των παραπάνω καταγγελιών δίδεται ως απάντηση σε εκφρασμένες ανακρίβειες για δήθεν «ανοχή» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε τέτοια φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου