Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής η ΔΗΜΑΡ Νέα δημοσκόπηση της VPRC

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της VPRC για το tvxs.gr. 
Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας μεγάλη πτώση μετά την απόφασή της για αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση.
 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, ένταντι της ΝΔ με 28%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5%.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός Βουλής, αφού συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 2,5%. Το ποσοστό των υπόλοιπων κομμάτων που εντάσσονται στην κατηγορία «άλλο κόμμα» φτάνει το 6,5%.
 
Από τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών (1.650.000 εκτιμάται με την αναγωγή στον πληθυσμό) καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων (59%) ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 22% συμμερίζεται την άποψη ότι από η κυβέρνηση που σχηματίστηκε θα εξαντλήσει την τετραετία. 
 
Επιπλέον, διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση (39% σωστά, 39% λάθος). Αντίθετα με την στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι (44% λάθος, 35% σωστά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου