Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΛΑ....



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκτάκτως ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ με Εισηγητή το Γιάννη Δημαρά, έκανε απόψε (8/7/2013) την εξής δήλωση:


«Από την πρώτη στιγμή, όταν η κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες της ΕΡΤ, σε μία πρωτοφανή πράξη παγκόσμιας άθλιας πρωτοτυπίας, είχα δηλώσει ότι η Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση σαφέστατα χρειαζόταν εξορθολογισμό, όπως εξάλλου, το επιζητούσαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της.

Σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, ξεκαθάρισα στην ομιλία μου ότι το νομοσχέδιο που μας έρχεται ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (άλλη μία απαράδεκτη υπογραφή που έβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας), όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά απεναντίας δημιουργεί ένα ακόμα μεγαλύτερο νεφέλωμα στο καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ.

Ήμουν εκείνος που πολλές φορές έχει μιλήσει για την εισβολή των «πράσινων ακρίδων» στη δεκαετία του ’80, που διέλυσαν την ΕΡΤ. Είμαι εκείνος που επανειλημμένα έχω αναφερθεί στις σπατάλες με τις εξωτερικές παραγωγές. Είμαι εκείνος που άπειρες φορές έχω πει ότι δεν μπορείς να πυροβολείς τους εργαζόμενους όταν την ΕΡΤ την κουμαντάριζαν κυβερνήσεις, κόμματα, υπάλληλοι - κομισάριοι, με αποτέλεσμα ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που θα έπρεπε να είναι ο ισχυρός γίγαντας της χώρας, να έχει καταντήσει ένα εργαλείο στα χέρια του πολιτικού συστήματος.

Η ΕΡΤ έχει και τεχνική υποδομή και εξαιρετικής ποιότητας προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, για να βρίσκεται στο επίπεδο που της αξίζει.

Οι επιβεβλημένες αλλαγές θα μπορούσαν – και μπορούν – να γίνουν με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και φυσικά εν λειτουργία και όχι με μαύρο στις οθόνες ή τη σιωπή στους ραδιοφωνικούς δέκτες.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ανάμεσα στο προσωπικό που η κυβέρνηση θέλει, επί της ουσίας, να «ξεπαστρέψει» έναντι ισοδυνάμων που ζητάει η τρόικα, υπάρχουν και οι 200 τεχνικοί που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ και υπάρχει επίσης ακαθόριστος αριθμός ο οποίος έχει προσληφθεί με πανελλήνιες εξετάσεις.

Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν συνοδεύεται από επιχειρησιακό σχέδιο. Δηλαδή από business plan.

Με λίγα λόγια κανένας δεν ξέρει τι σκοπεύει να κάνει με την όποια νέα ΕΡΤ, πόσα τηλεοπτικά κανάλια θα διατηρήσει, πόσα ραδιοφωνικά, πόσα περιφερειακά, πόσους εργαζόμενους για όλα αυτά, τι θα γίνουν οι αδιάθετες συχνότητες, πόσα συσσωρευμένα χρέη έχει η σημερινή ΕΡΤ, πώς θα πληρωθούν εκείνοι οι προμηθευτές της που έχουν λαμβάνειν χρήματα, αν θα έχουμε μια νέα περίπτωση Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή την «καλή» ΕΡΤ και την «κακή» ΕΡΤ, πόσο θα κοστίσουν όλες αυτές οι διάφορες επιτροπές που θα δημιουργηθούν (Συμβουλευτική Επιτροπή, Περιφερειακές Επιτροπές, Διοικητικό Συμβούλιο, διαμεσολαβητής κλπ) και με ποια εχέγγυα θα εξασφαλιστεί η πλήρης αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που είναι ένα από τα βασικά απαιτούμενα.

Ήλπιζα ότι θα ερχόταν η μέρα που η ΕΡΤ και οι συνεπείς εργαζόμενοί της θα αποκτούσαν και θα απέδιδαν στους απανταχού Έλληνες, τον Οργανισμό που τους αξίζει.

Το νομοσχέδιο, που είναι κατασκευή ΠΑΣΟΚ (από την κυβέρνηση Παπανδρέου) και που ενστερνίζεται απνευστί η Νέα Δημοκρατία, οδηγεί τον Οργανισμό στα χειρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου