Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ: «Υπάρχουν διαφορές»

Η γνήσια λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Σήμερα Σάββατο διέρρευσε πληροφορία ότι από την σύγκριση παλιάς και νέας λίστας υπάρχουν διαφορές. 
Η διαρροή αυτή έχει επιφέρει πανικό στο ΠΑΣΟΚ διότι, εάν υπάρχουν πράγματι διαφορές, τότε ο πρόεδρος του κινήματος Ευ. Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου εν δυνάμει θα τελούν υπό κατηγορία.

Την Τετάρτη το βράδυ οι γαλλικές υπηρεσίες ειδοποίησαν το υπουργείο Οικονομικών ότι η λίστα είναι έτοιμη για παραλαβή. Στις 6 το πρωί της Πέμπτης πέταξαν για το Παρίσι 3 υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ, έφτασαν γύρω στις 9 και κατ' ευθείαν πήγανε το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. Παρέλαβαν ένα CD με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών, δηλαδή την γνήσια λίστα Λαγκάρντ και στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας επέστρεψαν στην Αθήνα.

Από το αεροδρόμιο πήγαν κα' ευθείαν στο υπουργείο Οικονομικών και παρέδωσαν το CD. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το έστειλε πάραυτα στον εισαγγελέα κ. Πεπόνη.

Στην εισαγγελία αμέσως έγινε σύγκριση των δύο λιστών και όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες διαπιστώθηκαν ουσιαστικές διαφορές. Λίαν συντόμως αναμένονται εντυπωσιακές εξελίξεις, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν  δικαστικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου