Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ηθικός αυτουργός ο Γιώργος Παπανδρέου για το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ

Σαν «κεραυνός» έπεσε στο ΠΑΣΟΚ η είδηση ότι από την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Όχι γιατί ανησύχησαν για το πολιτικό μέλλον του πρώην «τσάρου»- αυτό είναι ήδη προδιαγεγραμμένο, αλλά γιατί αντελήφθησαν ότι πλέον, η διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και τον Γιώργο Παπανδρέου είναι απολύτως επιβεβλημένη.

Ως γνωστόν, η συγκρότηση της κυβέρνησης αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού και αυτός (λογικά) φέρει και το πολιτικό βάρος των επιλογών του. Ιδιαιτέρως αν η δεξαμενή των στελεχών που επιλέγονται είναι ο προσωπικός του περίγυρος- οι γνωστοί και σαν «κηπουροί του Γιώργου».

Κατά συνέπεια, όλοι γνωρίζουν ότι οι ευθύνες δεν πρόκειται να σταματήσουν στον Παπακωνσταντίνου και κάποια στιγμή θα πρέπει να συμπεριλάβουν και τον πρωθυπουργό ο οποίος παρέδωσε το κρισιμότερο των υπουργείων, στην κρισιμότερη χρονική περίοδο μετά τον πόλεμο, σε ένα «κηπουρό» ο οποίος αποδείχθηκε υποδεέστερος των περιστάσεων, στην καλυτέρα των περιπτώσεων. Έστω και αν τώρα κάνει λόγο για «άθλια διαδικασία διαρροών».

Το κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, το έδωσε από το πρωί ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Δεν είχε ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο ή μια ολόκληρη κυβέρνηση, η οποία στηριζόταν σε συγκεκριμένα άτομα, της ηγετικής ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου;

Δεν ήξεραν για τη λίστα Λαγκάρντ; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη και αν το ήθελε, δεν θα μπορούσε να αποφύγει τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών στον Γιώργο Παπανδρέου. Ενδεχομένως δεν θα υιοθετήσει τις απόψεις που απέδιδε παλιά ο Γ. Παπανδρέου στους πολιτικούς του αντιπάλους, κάνοντας λόγο για ηθική αυτουργία.

Την πολιτική ευθύνη όμως, θα την αποδώσει ξεκόβοντας οριστικά τις γέφυρες με το παρελθόν.

Είναι θέμα ημερών…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου