Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

"Το μοναδικό νησί της Περιφέρειάς μας αξίζει την διαρκή προσοχή και την υποστήριξή μας."

Διήμερη περιοδεία στο Νησί της Σκύρου πραγματοποίησε ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας του συνδυασμού μας και νυν περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στουπής όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και ολοκλήρωσε την διαδικασία συμμετοχής υποψηφιοτήτων από την Περιοχή στο ψηφοδέλτιό μας. 
Κατά τις συναντήσεις του με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους φορέων συζητήθηκαν επίκαιρα και οξυμένα προβλήματα που απασχολούν το νησί και τους κατοίκους του, στο φόντο της μνημονιακής λαίλαπας που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και αναζητήθηκαν ενέργειες και πρωτοβουλίες για την λύση τους.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα των κατοίκων, ιδιαίτερα το μόνιμο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο συνδυασμένα με τις αντιλαϊκές γενικότερα εξελίξεις στον τομές της υγείας, του φάρμακου και της ασφάλισης, Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων εν όψει ιδιαίτερα της σαιζόν σφαγής για το Πάσχα αλλά και τα γενικότερα ιδιαίτερα αυτά που συνδέονται με το ιδιοκτησιακό, τις χορτονομές και τα βοσκοτόπια, Τα προβλήματα που σχετίζονται με την έναρξη της τουριστικής σαιζόν και της αντιπυρικής προστασίας. 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να εξασφαλιστούν πόροι και μέσα για την συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί στο νησί (οδικό δίκτυο, φράγμα, βιολογικός κλπ). Ενώ ως έργα προτεραιότητας επισημάνθηκαν ο Περιφερειακός Λιναριάς, η διάνοιξη κεντρικού δρόμου προσπέλασης από Νοτιοδυτικά της Χώρας από την διασταύρωση Πεύκου ιδιαίτερα για τα φορτηγά, η ασφαλτόστρωση του δρόμου Χώρας – Ατσίτσας. Παράλληλα εντοπίστηκε ταύτιση απόψεων όσον αφορά γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το νησί όσον αφορά την ματαίωση του γιγαντιαίου Αιολικού Πάρκου στον Κόχυλα, την ανάγκη άμεσης εφαρμογής του ΣΧΟΑΠ συνδυασμένα με την ολοκλήρωση του Δασολογίου και την άμεση έναρξη των διαδικασιών για το κτηματολόγιο που έχει καθυστερήσει χωρίς αιτία, καθώς και την λειτουργία με ορθές προδιαγραφές ως πολιτικού του αεροδρομίου του Νησιού.
Με την λήξη των επαφών και συναντήσεων ο κ. Στουπής δήλωσε: «Οι κάτοικοι του νησιού μας γνωρίζουν καλά, μας είχαν διαρκώς κοντά τους και ξέρουν πως δεν ήρθαμε ως προεκλογικοί ή τουριστικοί επισκέπτες. Γνωρίζουν πολύ καλά και τι έχουμε πράξει θεσμικά και από την θέση της αντιπολίτευσης που μας έδωσε εντολή ο λαός, ο επικεφαλής μας υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αποστόλου στο Κοινοβούλιο και εγώ προσωπικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για όλα όσα σήμερα συζητήσαμε και πολύ καλά γνωρίζουμε. Σήμερα στους Σκυριανούς δίνεται η δυνατότητα με την ψήφο τους να βάλουν το Νησί σε «Νέα τροχιά», δίνοντας την εντολή στους «φίλους τους» που υπερασπίστηκαν τα συμφέροντά τους όλα αυτά τα χρόνια στους θεσμούς εξουσίας, μαζί να αναλάβουν τώρα πια την ίδια την διοίκησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου