Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Τι αποκαλύπτει το βούλευμα για τα θύματα της Marfin – Γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική οι δράστες

Τρία χρόνια μετά τον εμπρησμό της Marfin που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 3 άνθρωποι, οι Αρχές ταυτοποίησαν δύο δράστες και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τους παραπέμπει σε δίκη.

Δύο μέλη του σκληρού πυρήνα των αντιεξουσιαστών είναι σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που δημοσιεύει η Real News, οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στη Marfin και της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Οι αρχές χρειάστηκαν 3 χρόνια για να ταυτοποιήσουν μέλη της ομάδας των δραστών των επιθέσεων και σύμφωνα με το βούλευμα δράστης της επίθεσης στο υποκατάστημα της Marfin είναι ο Θεόδωρος Σίψας, ο οποίος και παραπέμπεται να δικαστεί για τα εγκλήματα της «ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός κατηγορείται ως υπαίτιος ο Παύλος Αντρέεβ ο οποίος βαρύνεται με τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Πώς έγινε η επίθεση στη Marfin
Οι δικαστές σημειώνουν πως οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες βήμα προς βήμα και υπήρχε ολόκληρη ομάδα που εκτελούσε το σχέδιο εφοδιασμένη με ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και σακίδια ωμοπλάτης και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Αναφέρουν ότι η εν λόγω ομάδα λίγο πριν την επίθεση είχε συνάντηση στο μέσο της Σταδίου όπου και συντόνισε τις επιθέσεις και στη συνέχεια χωρίστηκε στα δύο.
Σχηματίστηκε μία ομάδα με 4 δράστες οι οποίοι και επιτέθηκαν στον Ιανό και μία ακόμα αποτελούμενη από τρεις -και υπό τον προστατευτικό κλοιό άλλων- η οποία κινήθηκε κατά της Marfin. Στην ομάδα, αυτή, όπως σημειώνεται στο βούλευμα συμμετείχε και μια ξανθιά γυναίκα.
Το βούλευμα που δημοσιεύει η Realnews αναφέρει στη σελίδα 29 τον τρόπο με τον οποίο ο βασικός κατηγορούμενος Θεόδωρος Σίψας, ενώ βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκανε την επίθεση στο υποκατάστημα της Τράπεζας, ενεργώντας μαζί με δύο ακόμα δράστες με ανθρωποκτόνο δόλο και πρόθεση.
«Ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ. 23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών αγνώστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου…και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό – βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της Αγγελική Παπαθανασίου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη».
Σύμφωνα με τους δικαστές, ο κατηγορούμενος μαζί με τους δύο ακόμα άγνωστους δράστες είχε πρόθεση όχι μόνο να σκοτώσει τους τρεις αλλά και τους «ευρισκόμενους εντός του εν λόγω διώροφου κτιρίου», δηλαδή 24 άτομα. Το ότι δεν το πέτυχε, δεν οφείλεται, λένε οι δικαστές, σε δική του βούληση αλλά σε εξωτερικά εμπόδια.
Πώς έγινε η επίθεση στον Ιανό
Κατά τους δικαστές ο ένας από την ομάδα που κινήθηκε κατά του Ιανού έσπασε την τζαμαρία με βαριοπούλα και οι υπόλοιποι τρεις έριξαν τις βόμβες μολότοφ τις οποίες μάλιστα έφτιαξαν επί τόπου.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το βούλευμα ότι ένα άτομο από την ομάδα που κινήθηκε κατά του Ιανού φώναξε «θα σας κάψω» και αφενός εκσφενδόνισε μέσα στο βιβλιοπωλείο τον εκρηκτικό μηχανισμό και περιέλουσε με βενζίνη ένα άτομο που μάλιστα οι δικαστές κατονομάζουν. Και όλα αυτά ενώ οι γύρω του τον προέτρεπαν να μην ρίξει τον εκρηκτικό μηχανισμό καθώς θα κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.
Με ανάλογο τρόπο περιγράφεται ότι έγινε και η επίθεση στο κτίριο της Marfin όπου βρήκαν το θάνατο ένας άνδρας και δυο γυναίκες μια εκ των οποίων ήταν, μάλιστα και έγκυος.
Έχουν προσαχθεί πολλές φορές – Γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News οι δύο δράστες είναι σκληροί αντιεξουσιαστές που έχουν προσαχθεί πολλές φορές στην Ασφάλεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Αναφέρεται ακόμα ότι τα ονόματά τους υπήρχαν σε πληροφοριακό σημείωμα της Αντιτρομοκρατικής αφού είχαν στενές σχέσεις με τρεις από τους μετέπειτα προφυλακισμένους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.
Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου