Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δύο δημοσκοπήσεις με σημαντικό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ


Φαίνεται πως πέτυχε η επικοινωνιακή πολιτική του κ. Σαμαρά και "τρέφει" την πρώτη επικοινωνιακή νίκη του, έναντι του βασικού αντίπαλου του. Αυτό που ήθελε το Μαξίμου το πετυχαίνει με αυτή τη "νίκη¨, η οποία βέβαια  οδηγεί νομοτελειακά άμεσα σε εκλογές. 
Κάθε καθυστερήσει στην προκήρυξη εκλογών τώρα πλέον θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για τον Πρωθυπουργό, γιατί επικοινωνιακό παιγνίδι δεν μπορεί να πάει "μακριά" και αυτό το γνωρίζει το Μαξίμου, όπως γνωρίζει ότι ένα λάθος  θα αναστρέψει τα πάντα και θα δείξει  την πραγματικότητα. 

Ο Αν. Σαμαράς τώρα πλέον έχει στα χέρια αυτό που ήθελε την διαφορά από τον βασικό αντίπαλο του και δεν του μένει τίποτα άλλο από την διεύρυνσης  της  με κινήσεις, όπως το άνοιγμα του κόμματος του τόσο προς τα δεξιά, βλέπε Γ. Καρατσαφέρης, όσο και προς τις δεξιές παρυφές του ΠΑΣΟΚ και αυτό του είναι ποιο εύκολο.
Βέβαια γνωρίζει, ότι τυχόν μη είσοδος στην νέα Βουλή της ΔΗΜΑΡ, όπως δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις, θα του προκαλέσει πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση και θα του στερήσει τα άλλοθι, που μέχρι σήμερα του πρόσφερε ο Φ. Κουβέλης 
Στις δύο δημοσκοπήσεις της RASS για Ελ. Τύπο και ALCO για Πρώτο Θέμα καταγράφουν διαφορά 2,4%- 2,8% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και αλλάζουν τα δεδομένα.
Την τάση της Νέας Δημοκρατίας να ξεφύγει από τον βασικό αντίπαλό της, στο ζήτημα της πρόθεσης ψήφου, καταγράφει νέα δημοσκόπηση, που δίνει προβάδισμα 2,4% στο κόμμα τού Αντώνη Σαμάρα. Την ίδια στιγμή, προβληματίζουν τα ποσοστά των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων, με το ΠΑΣΟΚ να μην ξεπερνάει το 5% και τη ΔΗΜΑΡ να μην φτάνει στο 4%.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 4,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Ελλάδα 1,1%, το «άλλο κόμμα» 3,8%, το «άκυρο-λευκό» 4,7%, ενώ στο 15,2% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Προβάδισμα και για Σαμαρά
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%. Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς, με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί
H ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,9% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ ...
22,1%, Χρυσή Αυγή 11%, ΠΑΣΟΚ 5,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%, ΚΚΕ 5,1%, ΔΗΜΑΡ 4,1%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος) 2,2%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος) 2%, Οικολόγοι - Πράσινοι 1,6%, άλλο κόμμα 6% και αναποφάσιστοι 10%.
Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το 52%, έναντι 35%, τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου