Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Βενιζέλος μήνυματα προς όλους ..

Βλέπει τις δημοσκοπήσεις να κατρακυλά και σκληραίνει την στάση του αλλά αυτό δεν αρκεί. Μιλώντας στη ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ μίλησε για πολλά αλλά ξέχασε ότι και αυτός είναι μέρος του παιγνιδιού και το καθόρισε άσχετα αν δεν του βγήκε όπως περίμενε.  


Τα μηνύματα του είχαν πολλούς με αποδέκτες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργούς. Αναφερόμενος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση τη Δευτέρα είπε ότι θα θέσει θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων καθώς επίσης της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας».
"Δεν ανεχόμαστε μια ανιστόρητη, κουτοπόνηρη και άδικη κατανομή του κόστους και του οφέλους σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και της χώρας" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές για τη στάση που είχαν τηρήσει ΝΔ και ΔΗΜΑΡ επί της διακυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.
Μίλησε για "ανεπίτρεπτη δημόσια διαφωνία" σχετικά με την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου λέγοντας παράλληλα ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο δημιουργεί κακή εικόνα που αδικεί την κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας της. Τόνισε εξάλλου ότι εξαιτίας της «πολύμηνης καθυστέρησης», το ΠΑΣΟΚ «αναγκάστηκε» να καταθέσει την πρόταση νόμου για να καλύψει το κενό και να πιέσει την κυβέρνηση. Έκανε έμμεση αναφορά στη ΝΔ, μιλώντας για "ανεπίτρεπτες, αλαζονικές τοποθετήσεις που προκαταλαμβάνουν τη Βουλή" ενώ υποστήριξε ότι πίσω από την τεχνητή πόλωση καλύπτεται η Χρυσή Αυγή ως αντιμνημονιακή δύναμη.
Απαντώντας στις διαφοροποιήσεις παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία χαρακτήρισε "απελεύθερα" που, όπως είπε, τροφοδοτούν με τις τοποθετήσεις τους σενάρια περί ευρωπαϊκού κόμματος του Αντώνη Σαμαρά και αναδεικνύουν τη ΔΗΜΑΡ ως κεντρικό πόλο της κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει τον "μουτζούρη" της παράταξης "για να το παίζουν κάποιοι μάγκες". Ζήτησε τέλος λίγο σεβασμό εκ μέρους τους προς την παράταξη που τους ανέδειξε "άλλους με εμβρυουλκό και άλλους με αλεξίπτωτο" ενώ σημείωσε : "εν θα σηκώσουμε το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου, ούτε κανενός άλλου".
Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου