Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ποινική Δίωξη για Έσχατη Προδοσία

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυση του ιατρού Χαλκίδας Δημ. Αντωνίου
Οι κατηγορούμενοι ως προδότες έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Άγνωστο είναι αν η διαδικασία η οποία τώρα μόλις αρχίζει πρόκειται να ολοκληρωθεί με την παραπομπή σε δίκη των παραπάνω πολιτικών προσώπων.Είναι γνωστό ότι οι κατηγορούμενοι μπορεί να απαλλαγούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα αφού ληφθούν οι πρώτες καταθέσεις τους η στο επόμενο στάδιο με απαλλακτικό βούλευμα.
Αλλά και αν ακόμη η διαδικασία προχωρήσει κανονικά,ο φάκελος θα σταλεί στη Βουλή, αφού οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είναι μέλη της.
Εκεί φυσικά θα τεθεί το ζήτημα της ασυλίας,καθώς θα προβληθεί ο ισχυρισμός ότι οι συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη του κοινοβουλίου ετελέστηκαν στα πλαίσια άσκησης των πολιτικών τους καθηκόντων και επομένως τους καλύπτει ο νόμος περί βουλευτικής ασυλίας..
Μία άψογα θεσμοθετημένη διαδικασία για το..καλό μας!
Η προσπάθεια πάντως των πολιτών που πήραν την πρωτοβουλία αυτή, αξίζει πολιτικής υποστήριξης από μέρους των κινημάτων βάσης,καθώς η διαδικασία θα αποδείξει κατά ολοκληρωτικό τρόπο το βαθύτατα αντιδημοκρατικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε και συνεχίστηκε στη χώρα μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου