Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας στο ΔΣ την Τετάρτη 3-8-2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους ανέργους, ημιαπασχολούμενους, αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και επισημαίνει
ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος, γιατί όσος χρόνος χάνεται τόσο πιο δύσκολα θα αντιμετωπίζονται τα προβλ./ηματα και οι παγίδες του αποπροσανατολισμού που στήνει το κεφάλαιο, με τη νέα του κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να ετοιμάσουν το δικό τους σχέδιο για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας. Η οργάνωση αυτή πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση της συσπείρωσης, της ρήξης, στην κατεύθυνση της συσπείρωσης, της ρήξης με το κοινωνικό σύστημα και την ανατροπή του.
Το «νέο κοινωνικό κράτος» είναι φούμαρα και προπέτασμα καπνού για να περάσουν πιο εύκολα το άνοιγμα των εργασιακών το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη η χειραγώγηση της εργατικής τάξης και ευκολότερη η αφαίμαξη της προς όφελος των μονοπωλίων.
Απευθυνόμαστε στους πάρα πάνω, γιατί αυτούς αφορούν οι εξελίξεις, και οι ίδιοι είναι ο μοχλός που μπορεί να ασκήσει πίεση για αλλαγή κατεύθυνσης της οικονομίας.
Παράλληλα όμως απευθυνόμαστε κι στους δημοτικούς συμβούλους, γιατί αυτοί είναι οι αρμόδιοι που θα πάρουν αποφάσεις για την υλοποίηση του περιεχομένου της νέας εγκυκλίου των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία ζητούνται νέες περικοπές από Δήμους και περιφέρειες, περικοπές που θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, αφού οι δομές του Δήμου θα είναι δύσκολο ως αδύνατο να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Η κυβέρνηση ζητά να κοπούν ακόμα και τα πενιχρά ποσά που κατευθύνονται σε άπορους, άστεγους, άνεργους, ώστε να δυσκολευτεί ακόμα και αυτή η επιβίωσή τους.
Αυτή η εγκύκλιος δημοσιοποιήθηκε μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις - εμπαιγμό των κυβερνώντων και του ίδιου του πρωθυπουργού περί «πυλώνων του κοινωνικού κράτους» που χτίζουν, περί «καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας» και άλλα τέτοια που η ίδια η πραγματικότητα ανατρέπει.
Δεν επιχαίρουν άδικα διάφορα κέντρα του κεφαλαίου εντός και εκτός της χώρας. Πίσω από την κοροϊδία και τα μεγάλα λόγια υπάρχει μια ακόμα κυβέρνηση που πρωτοστατεί στο να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, να εξυπηρετηθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και γι' αυτό - παρά τις διακηρύξεις της περί του αντιθέτου - δεν μπορεί παρά να τσακίζει δικαιώματα και να βάζει στην προκρούστεια κλίνη εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Τι συμβαίνει με τις «οδηγίες» προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες; Η κυβέρνηση ζητά κόψιμο στις δαπάνες για υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων, άρα κόψιμο σε εκείνες τις απαραίτητες εργασίες και υπηρεσίες που εξυπηρετούν λαϊκά συμφέροντα. Από τα Δημοτολόγια και τα ΚΕΠ μέχρι το μάζεμα των σκουπιδιών, τους καθαρισμούς κατά την αντιπυρική περίοδο και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.
Αυτό δεν οδηγεί στο να μπουν επιχειρηματικά συμφέροντα σε αυτούς τους τομείς; Δεν οδηγεί στο να μείνουν χωρίς δουλειά εργαζόμενοι και να προσληφθούν άλλοι με τους μισούς ή και μικρότερους μισθούς; Επιπλέον, δεν οδηγεί στο να μην καλύπτονται - έστω και υποτυπωδώς - κάποιες βασικές ανάγκες των εργαζομένων; Είναι δε γνωστό ότι ήδη, εδώ και έξι χρόνια, μειώνεται διαρκώς το μόνιμο προσωπικό των Δήμων και των Περιφερειών, ενώ ο αριθμός των συμβασιούχων που προσλαμβάνονται είναι όλο και μικρότερος.
Έχει και συνέχεια... Η κυβέρνηση ζητά κόψιμο των δαπανών για βοηθήματα σε οικονομικά αδύναμους, κόψιμο σε επιχορηγήσεις σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Στην ουσία, ζητά να ακολουθηθεί μία πολιτική που θα οδηγήσει σε κλείσιμο παιδικών σταθμών, υπηρεσιών Ύδρευσης και Αποχέτευσης, αφού με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των τομέων είναι ενταγμένη σε Νομικά Πρόσωπα.
Επιπλέον, ζητά να κοπούν οι όποιες επιχορηγήσεις δίνονται σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που οι περισσότεροι από αυτούς φιλοξενούν χιλιάδες νέους, οι οποίοι αναζητούν διεξόδους για να αθληθούν ή να ενταχθούν σε κάποια δραστηριότητα όπως μουσική, ζωγραφική κ.λπ.
Και το κερασάκι; Εάν κάποιος δήμος θέλει να δώσει βοηθήματα σε απόρους, να επιχορηγήσει αθλητικούς συλλόγους, να συνεχίσει να λειτουργεί την υπηρεσία της διαχείρισης των απορριμμάτων με το προσωπικό να κάνει τις απαραίτητες υπερωρίες, θα πρέπει να επιβάλει πρόσθετους φόρους, ώστε από τα έσοδά του να καλύψει αυτές τις δαπάνες.
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τον δημοσιονομικό «κόφτη» που έχει θεσμοθετήσει σε συνεννόηση με τους συμμάχους της. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν ενεργοποιηθεί και λειτουργούν δεκάδες μικροί «κόφτες» σε όλα τα επίπεδα: Από τα νοσοκομεία, τα σχολεία μέχρι την Τοπική Διοίκηση.
Η πολιτική αυτή δεν είναι προσωρινή, δεν είναι έκτακτης ανάγκης όπως την εμφανίζει η κυβέρνηση, είναι μόνιμη. Είναι απαραίτητο στοιχείο του στόχου της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου. Τα μόνα προσωρινά, και μάλιστα με μικρή ημερομηνία λήξης το πολύ δύο χρόνων, είναι τα ψίχουλα και τα μπαλώματα που υποσχέθηκε, για να ξεγελάσει αυτούς που με την πολιτική της οδηγούνται στη σχετική και απόλυτη φτωχοποίηση...
Αυτά ακριβώς τα ζητήματα επιδιώκουμε να κατανοηθούν από τον λαό, που πρέπει να αντισταθεί στις εξελίξεις με τις οποίες επιζητούν την χειραγώγηση του…. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να αντιδράσει με τον πιο πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο για να διασφαλίσει το δικαίωμα του στην ζωή.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
  1. Σταματούκος Βαγγέλης
  2. Δημάκη Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου