Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αντέδρασε άμεσα το Spiegel: “Σκάνδαλο στην Αθήνα, επέλεξε τη σκληρή αντιπαράθεση”

Για αναταραχή ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό, σχολιάζοντας το αρνητικό κλίμα που υπήρχε μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ

Για «σκάνδαλο στην Αθήνα» που επέλεξε τη «σκληρή αντιπαράθεση», κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε άρθρο του που αναφέρεται στη συνάντηση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη η οποία κατέληξε σε μετωπική σύγκρουση.
Το περιοδικό σημειώνει ότι η φράση του Βαρουφάκη για την Τρόικα επέφερε μια αναταραχή μεταξύ της Ευρωομάδας και της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Σημειώνεται ακόμη ότι η Τρόικα δεν είναι δημοφιλής στον ελληνικό λαό και πως οι ενέργειες της στη χώρα, ως αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης, έχουν απορριφθεί από πολλούς ‘Έλληνες ως παρεμβατικές.
Το Spiegel αναφέρει τέλος την δήλωση του προέδρου του Eurogroup που κάλεσε τους Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και την άρνηση του για μια διάσκεψη για το χρέος, όταν είπε ότι “μια τέτοια διάσκεψη υπάρχει και είναι το Eurogroup”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου