Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.


Χαιρετίζουμε θερμά  τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες , τους νέους και τις νέες της Εύβοιας,  που με τη ψήφο τους στήριξαν το ΚΚΕ  και συνέβαλλαν στην ενίσχυση του στις εκλογές. 
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους νέους ψηφοφόρους που έκαναν σημαντικό βήμα συνάντησης με το ΚΚΕ. 
Θέλουμε, με μεγάλη ευθύνη, να διαβεβαιώσουμε το λαό της Εύβοιας ότι η δύναμη του  ΚΚΕ  θα πιάσει τόπο, θα είναι πραγματική δύναμη στα χέρια του λαού. 
Είναι φανερό,  πως  το  εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε συνθήκες οξυμένης δικομματικής πόλωσης,  τρομοκρατικών διλλημάτων,  αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων που καλλιέργησαν οι δύο πόλοι του δικομματισμού , η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώτο κόμμα και θα έχει την ευθύνη της επόμενης κυβέρνησης είναι κυρίως ψήφος απόρριψης της προηγούμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Είναι ψήφος που περιέχει προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων.
Ισχύει στο ακέραιο αυτό που τόνισε το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο , ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί θα ακολουθήσει αντιλαϊκή πολιτική στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης , υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ έδωσε τη μάχη αποφασιστικά, είπε στο λαό την αλήθεια για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει την  επόμενη μέρα.
Το ΚΚΕ  θα διαθέσει τις δυνάμεις του για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία , θα πρωταγωνιστήσει στους λαϊκούς αγώνες και θα αποτελέσει τη βάση μιας δυνατής εργατικής –λαϊκής αντιπολίτευσης για να  εμποδιστούν αντιλαϊκά μέτρα , να ανακουφιστούν οι λαϊκές οικογένειες και να διεκδικηθεί αποφασιστικά η ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στην διάρκεια της κρίσης.
Στην πράξη ο λαός θα κατανοεί την αναγκαιότητα της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης και θα αγκαλιάζει την πρόταση του ΚΚΕ για τη μονομερή διαγραφή του χρέους , την αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και το λαό στην εξουσία.
Απευθυνόμαστε προς τις εργατικές –λαϊκές οικογένειες της Εύβοιας και τονίζουμε πως οι  κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι φίλοι του ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι θα συνεχίσουν την δράση τους στους τόπους δουλειάς,  στις λαϊκές γειτονιές μαζί με τους εργαζόμενους , τους ανέργους, τους συνταξιούχους , τους νέους και τις νέες , για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα, αξιοποιώντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δύναμη που έδωσε ο λαός στο ΚΚΕ μέσα στη βουλή.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου