Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

«Θα έχουμε ασυνήθιστα δύσκολες διαπραγματεύσεις»

Ο γερμανός υπ. Οικ. υπογράμμισε τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση έχει διαρραγεί.
«Θα έχουμε ασυνήθιστα δύσκολες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε προσερχόμενος στις διαπραγματεύσεις: «Οι προτάσεις δεν θα επιτρέψουν να βγει ένα εύκολο αποτέλεσμα. «Τώρα θα συζητήσουμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, γι αυτό οι προτάσεις δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση», πρόσθετε ο Β. Σόιμπλε.

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε υποσχέσεις»
«Η εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες έχει καταστραφεί σε απίστευτο βαθμό»
«Η εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες έχει καταστραφεί σε απίστευτο βαθμό»«Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε υποσχέσεις. Η εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες μέχρι και τις τελευταίες ώρες έχει καταστραφεί σε απίστευτο βαθμό», τονίζοντας μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να διαρραγεί αυτή η εμπιστοσύνη. Ο γερμανός υπ. Οικονομικών τόνισε μάλιστα ότι η εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της ελληνικής να εφαρμόσει όσα υπόσχεται δεν έχει ενισχυθεί.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε μάλιστα ότι «υπάρχουν χρηματοδοτικά κενά, που ξεπερνούν ό,τι έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα. Διότι δεν πρόκειται για την παράταση του δεύτερου προγράμματος, αλλά για ένα νέο πρόγραμμα διάρκειας 3 χρόνων». Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι θα πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους για να συνεχιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα, αλλά «δεν είναι βέβαιος ότι μπορεί να υπάρξει λύση επί του θέματος σήμερα».

Συγκρατημένη αισιοδοξία από το Βέλγιο
Θετικό μήνυμα από τον βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ
Θετικό μήνυμα από τον βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ
Aπό την πλευρά του, συγκρατημένα αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με την Ελλάδα δηλώνει ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, ο οποίος είχε τις τελευταίες ώρες τηλεφωνική συνομιλία για το ελληνικό ζήτημα με την καγκελάριο Μέρκελ και τον ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε.
Σύμφωνα με τον κ. Μισέλ, έχει γίνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κατάληξη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά οι επόμενες ώρες θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους να συνεχίσουν την προσπάθεια για προσέγγιση των απόψεών τους, ώστε να υπάρξει συμφωνία και σταθερότητα.
«Δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε πρόωρα, υπάρχει ακόμη δουλειά τις επόμενες ώρες μέσα στο απόγευμα και, πιθανώς, αύριο Κυριακή, ώστε να καθορίσουμε μια πορεία, η οποία - το ελπίζω - θα μπορέσει να είναι θετική για το μέλλον», κατέληξε.
Ειρήνη Αναστασοπούλου (dpa)DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου