Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στην εντατική το Νοσοκομείο Χαλκίδας.



Το eviapost έλαβε το παρακάτω μήνυμα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, από αναγνώστη μας. Δεν θα σχολιάσουμε το κείμενο, πιστεύουμε ότι από μόνο του λέει πολλά.
Αγαπητοί φίλοι του EVIAPOST  θεωρούμε ότι είστε ένα blog το οποίο όχι μόνο παραθέτει την είδηση, αλλά πολλές φορές εκφράζει άποψη και εμένα με βρίσκει σύμφωνο, καθότι μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, για την καλύτερη δυνατή λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως νομός.
Στόχος μου είναι να λυθούν τα προβλήματα του και πιστεύω ότι η καταγγελία μου αυτή έχει να κάνει τόσο με την γνωστοποίηση του προβλήματος όσο και με τις αρρωστημένες προσωπικές φιλοδοξίες όσο υπηρετούν δημόσια αξιώματα.  
Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Ακολουθεί το κείμενο:

"Την στιγμή που το Νοσοκομείο Χαλκίδας αντιμετωπίζει, προβλήματα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας λόγω της οικονομική κρίσης. Με συνέπεια να βρίσκεται στην εντατική και να μάχεται να επιβιώσει και να εξασφαλίσει την καθημερινή εύρυθμη  λειτουργίας του. 
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε  την σίτιση των ασθενών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα υποσιτίζονται. Δεν έχουν περάσει δέκα μέρες, που το Νοσοκομείο δεν μπορούσε να παρέχει ψάρι και κρέας στους ασθενείς και ενώ το πρόβλημα της σίτισης δεν έχει οριστικά μέχρι σήμερα λυθεί. Με αποτέλεσμα η ποιότητα του φαγητού να είναι στα όρια παρέμβασης εισαγγελέα, για λόγους τόσο ποιότητας του, όσο και κατά πόσο το γεύμα εξασφαλίζει τις ιατρικές απαιτήσεις να θραφούν σωστά οι ασθενείς, ώστε να αναρρώσουν.
Ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα, με την προμήθεια πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση στο νοσοκομείο για περισσότερες από πέντε μέρες, καθώς και αδυναμία να εξασφαλίσει κλινοσκεπάσματα στους ασθενείς.

Η διοικητής του Νοσοκομείου προβαίνει σε πολυτελή ανακαίνιση του γραφείου της. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η ανακαίνιση, έχει την έκκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου; Μεσούσης των οριακών συνθηκών που αντιμετωπίζει αυτό, πότε πάρθηκε αυτή η απόφαση;
Το δυστύχημα βέβαια είναι, ότι η κυρία Διοικητής προκλητικά περιφέρεται στους διαδρόμους και τσακώνεται με τους γιατρούς και το προσωπικό, όταν της θέτουν το θέμα αυτό ότι δηλαδή δεν μπορεί να κάνει προκλητική πολυτελή ανακαίνιση του γραφείου της. Η κυρία Διοικητής να απαντά προκλητικά ότι το γραφείο της θα γίνει σε κάθε περίπτωση.

Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα είναι η προκλητική δήλωση της, στους διαδρόμους του νοσοκομείου ότι το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας θα βρίσκεται σε χιονοδρομικές πίστες για σκι. Αδιαφορώντας για τα προβλήματα του νοσοκομείου και για την λύση αυτών. Στάση και θέση που δείχνει ότι ποσώς ενδιαφέρετε πως θα λυθούν αυτά. 
Βέβαια όταν είσαι φορέας εξουσίας και αυτό που καλείσαι από την πολιτεία να διοικήσεις αντιμετωπίζει προβλήματα και με δική σου ευθύνη και τα προβλήματα αυτά έχουν επίπτωση στο λαό και ειδικά στην υγεία του δεν μπορείς εσύ την ίδια ώρα που οι ασθενείς δεν τρέφονται σωστά, δεν θερμαίνονται σωστά, το προσωπικό που διοικείς έχει εξαντλήσει τα ανθρώπινα όρια του,   να τους κάνεις  επίδειξη μεγαλοαστισμού.
Τι εξυπηρετεί αυτή η συμπεριφορά της και τι θέλει να μας πεί; " 

2 σχόλια:

  1. Την ανακαινηση την κανει μαλλον για τον επομενο διοικητη που ερχεται!Τετοια υπερβαση!Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ! ΑΣ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΜΠΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΣ.Δεν υπαρχουν λογια παντως...ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ! Εκτος απο το βιογραφικο σου λιγο ανθρωπια ισως? Πρωτα το συμφερον των ασθενων και μετα τα απωθημενα μας! καλο σκι! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ! ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΡΙΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ 'ΦΑΝΕΙΣ'.ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ!ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ...ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΦΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΒΟΕΙΣ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή