Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς δεν ήταν εκεί.


Μπορεί η τρικομματική κυβέρνηση, να πέρασε τα μέτρα είτε με μικρές, είτε με μεγάλες απώλειες για την ίδια.  Aλλά, το βέβαιο είναι, ότι ούτε ξέρει ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να διαπραγματευτεί τα Εθνικά θέματα, καθότι τα έχει συμφωνήσει με τους Τροϊκανούς.
Ο Ελληνικός λαός δέχεται καθημερινά  «κτυπήματα»  από την νεοφιλελεύθερη Ελληνική οικονομική άρχουσα τάξη, στα δικά του δικαιώματα, τις δικές του κατακτήσεις. Μας λένε ότι η χώρα χρειάζεται νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, ένα νέο και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Την ίδια στιγμή όμως ο λαός δεν βλέπει ούτε σχέδιο προγράμματος για την ανάπτυξη ποσό μέτρα, ούτε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αντίθετα, κάθε μέρα που περνάει νιώθει να τον εξαπατούν. Νιώθει ότι, μέσα στη κρίση ήρθαν να «σώσουν» την χώρα με παρεμβάσεις μόνο, για την εξάρθρωση του κοινωνικού κράτους –υγεία, παιδεία, ΑΜΕΑ, νέους, συνταξιούχους. Τρία μνημόνια τώρα και όλα με μέτρα που προβλέπουν στην διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, εξάλειψη κάθε κοινωνικής παροχής και στην διάλυση έως εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Ας μας συγχωρέσουν οι φίλοι μας εκεί στα επιμελητήρια, αλλά από την αρχή δεν είδα το πρόβλημα. Πίστευαν και αυτοί ότι το πρόβλημα είναι ο «σάπιος» εφοριακός που τους «αρμέγει» (όχι ότι δεν είναι πρόβλημα) αλλά  δεν ύψωσαν και αυτοί την φωνή τους, όταν έπρεπε δεν είπαν το δικό τους όχι, αλλά αντίθετα σιώπησαν και δυστυχώς πολλές φορές ακόμη και σήμερα σιωπούν……

Για να αποδειχθεί ότι η νεοφιλελεύθερη αστική τάξη ποτέ δεν αισθανόταν άνετα για ιδεολογίες, όπως κοινωνικό κράτος, εργασιακά δικαιώματα και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ως «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας….

Το πολιτικό σύστημα της χώρας αποτελούμενο από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ λέει ότι αγωνίζεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση με ταυτόχρονη παραμονή στο ευρώ, και εδώ για χάρη διευκόλυνσης -να αποδεχθούμε ότι είναι σωστός στόχος, άλλωστε δεν θέλουμε να τους τον χαρίσουμε-. Βλέπουμε ότι δεν κάνουν κάτι να πετύχουν τον στρατηγικό αυτό στόχο, αντίθετα.....

Οι έννοιες διαπραγμάτευσης που υποτίθεται ότι έκανα με την τρόικα από το 2010 και μετά οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας με εξαίρεση την υπουργεία της Λούκας Κατσέλη και αυτή μόνο στο υπουργείο εργασίας, όλες οι άλλες μοιάζουν κάτι περισσότερο με γελοιότητες.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο η κυβέρνηση έπρεπε να είχε στρατηγική διαπραγμάτευσης και συμμαχιών με αντίστοιχες χώρες που παρουσιάζουν το ίδιο με εμάς πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως και στα δύο αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Το θέμα των συμμαχιών της χώρας μέσα στην δύνη της ΕΕ σκιαγραφήθηκε με τα χειρότερα μελανά χρώματα, όταν η χώρα απουσίαζε από την συνάντηση που έγινε στην Μάλτα την περίοδο που ο Αν. Σαμαράς έτρεχε στο Βερολίνο να συναντήσει και να υποβάλει τα διαπιστευτήρια του στην Μέρκελ.

Η απουσία κάθε Ελληνικής αντιπροσωπίας από την συνάντηση της Μάλτας,  καταδεικνύει την πρόσθεση της τρόικας της χώρας να προσδέσει την χώρα στο άρμα της Γερμανίας. Οι  ιστορικοί του μέλλοντος θα πρέπει να μελετήσουν. Τα πως, και τα γιατί. Τι κερδίσαμε και τι χάσαμε, που οδηγηθήκαμε και που θα είχαμε οδηγηθεί αν είμαστε παρόντες στην συνάντηση της Μάλτας. Γιατί απουσιάζαμε και με ποιανού εντολή!!!

Συνήθως, τα καλύτερα «κρύπτονται». Μεταξύ μας: έχετε ακούσει γι αυτήν την Σύνοδο;  Την ίδια περίοδο που ο Αν. Σαμαράς πήγε στο Βερολίνο να συναντήσει την Μέρκελ στην Μάλτα γινόταν η σύνοδος αυτή. Το τι συζητούσα εκεί; Τι αποφάσεις πήρα εκεί; Σε αυτά τα δύο ερωτήματα αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει η  ίδια η Μέρκελ.

Η καγκελάριος πήρε το αεροπλάνο και τους είπε,  μπορώ να πάω μέσα στην «φωτιά», στην Αθήνα. Θυμάστε πόσο «θαυμάσαμε» την εικόνα, να κάνουν την ειδυλλιακή βόλτα από το Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο, με τους τσολιάδες φυτρωμένους ανάμεσα στους θάμνους να παρουσιάζουν όπλα.

Αν αυτά πιστεύετε ότι η Μέρκελ τα έκανε για την μάνα σας στο χωριό κάνετε λάθος. Αυτό το άφησε ως χάρη στον «επαρχιώτη» Αντώνη.  Το δικό της μήνυμα ήταν για την Γαλλία. "Η Ελλάδα είναι γερμανικό προτεκτοράτο". Είναι το μήνυμα που ήθελα να στείλει στον Ολάν.  "Μάλτα εσύ, βόλτα με τον «επαρχιώτη» Αντώνη  στην Αθήνα εγώ"!!!

Στην Μάλτα λοιπόν γινότανε η τριήμερη Σύνοδος των βορείων χωρών της Μεσογείου, απούσης της Ελλάδας!!!  Εκεί λοιπόν,  δέκα χώρες, παρουσία του Γάλλου Προέδρου, των Πρωθυπουργών της  Ισπανίας,  Πορτογαλίας και Ιταλίας, συζητούσαν για σοβαρότατα θέματα που "καίνε" κι εμάς. 

Την οικονομική κατάσταση, το μεταναστευτικό, για την κρίση στις χώρες του νότου, για το μέλλον του ευρώ, το ΔΝΤ,
για τη δημιουργία ενός συστήματος ενιαίας τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη, για τον νέο οδικό χάρτη της Ευρώπης και πως αυτός θα διαμορφωθεί, για τους υδρογονάνθρακες της λεκάνης της Μεσογείου, το περιβάλλον, για τις συμμαχίες που πρέπει να αναπτυχθούν και πως;  κλπ. (Δεν μας αφορούσαν τα θέματα αυτά;)!!!
 
Εκεί λοιπόν δεν ήταν δευτεροκλασάτοι ήταν ο Ολάν, ο Ραχόϋ, ο Κοέλιο, ο Μόντι, ο Γκόνζ για την Μάλτα οι πρωθυπουργοί του Μαρόκου, της Μαυριτανίας, της Αλγερίας, της Τυνησίας και της Λιβύης και όλοι οι προοδευτικοί τεχνοκράτες των Βρυξελών!!! 

Ο Σαμαράς δεν ήταν εκεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου