Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αισθητική παρέμβαση στην είσοδο της πόλης από Υψηλή Γέφυρα


Σχέδιο παρεμβάσεων για την αισθητική αναβάθμιση της εισόδου της Χαλκίδας από την Υψηλή Γέφυρα, υλοποιεί ο Δήμος.
Με την εγκατάσταση πρασίνου και την αποξήλωση των παράνομων κι επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων, ώστε να βελτιωθεί κατά πολύ η πρώτη εικόνα του επισκέπτη της πόλης.



ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Στην εγκατάσταση πρασίνου, στην είσοδο της πόλης από την Υψηλή Γέφυρα, στο χώρο όπου και το άγαλμα του Γ. Παπανικολάου, προχώρησε η Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων.
Μια παρέμβαση που αποπνέει αίσθηση φροντίδας, προσδίδει χρώμα και ομορφαίνει την περιοχή.
Το έργο είχε αρχικά ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας», που όμως «βάλτωσε» εξαιτίας προβλημάτων χρηματοδότησης κι έτσι, ο Δήμος αποφάσισε να το υλοποιήσει με το σύστημα της αυτεπιστασίας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι -αφού έως τότε είχε κατασκευαστεί δεξαμενή, δηλ. είχε απαντηθεί το πρόβλημα της υδροδότησης - από τις αρχές Ιουλίου και υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.
Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου..
Και το κόστος για  την προμήθεια όλων των υλικών (υλικά άρδευσης , φυτικό υλικό, βελτιωτικά εδάφους, φυτοπροστατευτικά  προϊόντα κ.α.) καλύπτεται από ίδιους πόρους.
Μεταξύ άλλων, το τελευταίο δίμηνο
- εγκαταστάθηκε αρδευτικό σύστημα, το οποίο τροφοδοτείται από δεξαμενή που πρόκειται να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ (προς το παρόν, γεμίζει με τη μεταφορά νερού από υπηρεσιακά βυτία)
- εγκαταστάθηκαν χλοοτάπητας και φυτά, η επιλογή των οποίων έγινε με βάση την αντοχή που απαιτείται στις έντονα ξηροθερμικές συνθήκες της περιοχής.  Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί 700 κυβικά μέτρα κηπευτικού χώματος, στα οποία έχουν σπαρθεί 3,5 στρέμματα χλοοτάπητα και έχουν φυτευτεί 15 δένδρα και 450 θάμνοι. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα έχουν φυτευτεί ακόμη 30 δένδρα και 1300 θάμνοι.
Μετά τη μόνιμη σύνδεση του δικτύου άρδευσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ, σχεδιάζεται η επέκταση των φυτεύσεων και σε άλλους χώρους της Υψηλής Γέφυρας που είναι ακόμη αδιαμόρφωτοι.


ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Παράλληλα, δύο παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, στην είσοδο της πόλης από την Υψηλή Γέφυρα, αποξηλώθηκαν, ήδη.
Η μεν πρώτη, από συνεργείο του Δήμου Χαλκιδέων, η δε δεύτερη από την ιδιοκτήτρια διαφημιστική εταιρεία (όπως έχει δικαίωμα, αφού ανταποκρίθηκε εντός της προθεσμίας στην εντολή του Δήμου)
Οι αποξηλώσεις έγιναν κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του νόμου που καθορίζουν τα της υπαίθριας διαφήμισης.
Αφού, οι δύο πινακίδες και αλλοίωναν την εικόνα του σημείου και κυρίως αποτελούσαν μεγάλο κίνδυνο για την ασφαλή οδήγηση, αποσπώντας την προσοχή των οδηγών των αυτοκινήτων.
Η επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα έχει και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου