Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Σάκη Παπαθανασίου συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Στεφάνου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και ιδιαίτερα οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπολοίπων Υπουργείων, η διαδικασία αξιολόγησης των ικανοτήτων και της επάρκειας του προσωπικού, το σχέδιο Κινητικότητας το οποίο θα οδηγήσει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού και οι ενέργειες που γίνονται για  την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Ειδική αναφορά έγινε στην απρόσκοπτη εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου, στην οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά και η ενεργοποίηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων του, τα οποία έχουν πλέον στην σύνθεσή τους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας που εγγυούνται την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της κρίσης των συμβουλίων.


Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:

 «Είχα την δυνατότητα να ενημερωθώ αναλυτικά από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Στεφάνου αναφορικά με την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση, η οποία προχωράει και θα προχωρήσει αποφασιστικά. Αυτό είναι αναγκαίο για να εξασφαλιστεί ο εξορθολογισμός της δημόσια διοίκησης, μιας δημόσιας διοίκησης όπως την διεκδικούμε, ενταγμένη στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού, συνδεδεμένη αναμφισβήτητα με την αποτελεσματικότητα του κράτους. Οι αξιολογήσεις δομών και ικανοτήτων, όπως και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις υπηρετούν τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσια διοίκησης προς όφελος του Ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Φ. Κουβέλης είπε:

«Το φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή, έχει διατάξεις ουσιαστικές αλλά και δίκαιες. Για παράδειγμα, αυξάνει το αφορολόγητο από τις 5.000 ευρώ στις 9.000 ευρώ. Παράλληλα, αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα ζητήματα που έχουν σχέση με την φοροδιαφυγή. Βεβαίως έχουμε επιμέρους επιφυλάξεις σε κάποιες διατάξει του νομοσχεδίου τις οποίες συστηματικά θα αναδείξουμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου