Δεν έχει μόνο θερμίδες, όπως ίσως νομίζεις. Η σοκολάτα
είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ουσίες γνωστές ως τα αντιοξειδωτικά της
φύσης, και πολύ ωφέλιμη για την υγεία σου αλλά και για την ομορφιά σου,
αφού δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και στη φθορά του χρόνου. Δες
πέντε διαφορετικούς τρόπους για να απολαύσεις ένα φλιτζάνι ζεστής
σοκολάτας.
Πηχτή ζεστή σοκολάτα
Τι θα χρειαστείς
- Τη σoκολάτα που σου αρέσει (γάλακτος, υγείας, με ξηρούς καρπούς ή και συνδυασμό όσων θέλεις)
- Νερό
Πώς θα τη φτιάξεις
Ζεσταίνεις σε ένα μικρό μπρίκι ένα φλιτζανάκι του καφέ
νερό για κάθε 85 γραμμάρια σοκολάτας (αν τη θέλεις πιο αραιή) ή για κάθε
100 γραμμάρια (αν τη θέλεις πιο πηχτή). Μόλις ζεσταθεί, συνεχίζοντας να
έχεις το μπρίκι στη φωτιά, ρίχνεις μέσα την αγαπημένη σου σοκολάτα σε
κομματάκια μέχρι να λειώσει ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι.
Σερβίρεις σε φλιτζάνι με κουταλάκι γιατί είναι πηχτή.
Ζεστή σοκολάτα με μπισκότο
Τι θα χρειαστείς
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 480 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 8 κουταλιές του γλυκού κακάο σε σκόνη
Πώς θα τη φτιάξεις
Ζεσταίνεις το γάλα μέχρι να κάψει καλά. Κατεβάζεις από τη
φωτιά το γάλα και προσθέτεις τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να
λιώσει. Συμπληρώνεις το κακάο και ανακατεύεις. Στο τέλος προσθέτεις το
κονιάκ. Γεμίζεις τα 2/3 των ποτηριών (8 ποτήρια) και συμπληρώνεις με
τριμμένο μπισκότο πτι μπερ.
Ζεστή σοκολάτα με nutella
Τι θα χρειαστείς
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας nutella (ή όποια πραλίνα προτιμάς)
- Λίγη κανέλα
Πώς θα τη φτιάξεις
Βάζεις το ένα τρίτο από το γάλα σε ένα κατσαρολάκι πάνω
στο αναμμένο μάτι. Προσθέτεις την πραλίνα και ανακατεύεις. Μόλις λειώσει
τελείως προσθέτεις το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί
όσο θέλεις. Πασπαλίζεις με λίγη κανέλα ή ό,τι άλλο σου αρέσει και το
βάζεις στο φλιτζάνι.
Λευκή σοκολάτα με γάλα, βανίλια και σαντιγί
Τι θα χρειαστείς
- 3 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σαντιγί
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια της σούπας άχνη ζάχαρη
- 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη σκούρα σοκολάτα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα τη φτιάξεις
Βάζεις σε κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα
κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η
σοκολάτα τελείως. Συνεχίζεις να ζεσταίνεις το μίγμα, μέχρι να ζεσταθεί
καλά, ανακατεύοντας τακτικά. Κατεβάζεις από τη φωτιά, προσθέτεις τη
βανίλια, ανακατεύεις και μοιράζεις σε 4 μεγάλες κούπες. Χτυπάς στο μίξερ
την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε σαντιγί. Τη
μοιράζεις πάνω από τη λευκή σοκολάτα, πασπαλίζεις με τη σκούρα σοκολάτα
και σερβίρεις αμέσως. Αν θέλεις, βάζεις μέσα και ένα ξυλάκι κανέλας για
το άρωμα.
Ινδιάνικη ζεστή σοκολάτα
Τι θα χρειαστείς
-13 κουταλάκια του γλυκού ρόφημα σοκολάτας
- 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σοκολάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη (κοφτή)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη (κοφτή)
- 2 1/2 κούπες γάλα πλήρες
- 1/2 κούπα βραστό νερό
- 1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένα αμύγδαλα
Πώς θα τη φτιάξεις
Ζεσταίνεις το νερό, ρίχνεις το γάλα, το ρόφημα και το
σιρόπι σοκολάτας, την κανέλα, το τσίλι και τη βανίλια και το αφήνεις
μέχρι να βράσει. Ένα λεπτό πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις και
τα αμύγδαλα και ανακατεύεις.
Πηγές: Sintagespareas.gr, Sintagoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου